Amanida senzilla amb crostons
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 252 13%
- Azúcares
- 3,2g 4%
- Grasas
- 17g 24%
- Grasas saturadas
- 3g 14%
- Sal
- 0,2g 3%
Modo de preparación
Rentem l'enciam i el tomàquet i tallem tots els ingredients (enciam, tomàquet, ceba tendra, palets de cranc) a quadradets petits. Torrem les llesques de pa de motlle a la torradora i les tallem a quadradets. Muntem l'amanida alternant els diversos ingredients i els amanim amb oli d'oliva, vinagre i sal. La servim a l'instant un cop amanida.
Aquesta deliciosa amanida, senzilla i ràpida de preparar, resulta un plat lleuger i nutritiu, pels seus ingredients principals com ara l'enciam, el tomàquet i la ceba, aliments de molt baix valor calòric, alhora que rics en vitamines, minerals, fibra i substàncies amb acció antioxidant, molt beneficioses per a la salut. Aquest plat conserva tots els nutrients, ja que les hortalisses no han estat sotmeses a cocció. Com que porta palets de cranc, afegeixen una petita aportació de proteïnes. El pa de motlle enriqueix el plat en hidrats de carboni complexos. El fet d'amanir amb oli d'oliva proporciona al plat vitamina E —acció antioxidant—, greixos saludables i també calories, per la qual cosa convé no abusar a l'hora d'amanir. És un plat adequat per a totes les edats i fins i tot per a les persones que segueixen dietes d'aprimament, moderant la quantitat d'oli.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g d'enciam
- 1 tomàquet
- 1 ceba tendra
- 125 g de pa de motlle (4 llesques)
- 50 g de palets de cranc
- 60 ml d'oli d'oliva
- 20 ml de vinagre
sReceta online en:
