Entrante de hummus ou paté de garavanzos
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 432 22%
- Azúcares
- 2,4g 3%
- Grasas
- 21g 30%
- Grasas saturadas
- 3g 15%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Escorremos os garavanzos do zume da cocción ou da conserva e nun vaso de batedor mesturámolos co dente de allo, a cullerada de sésamo, o zume de limón e o aceite de oliva e trituramos todo ata conseguir unha crema fina e brillante.
Poñemos ao punto de sal e servimos acompañado dunhas torradas de pan a modo de entrante.
A mestura de garavanzos —legumes— con sementes de sésamo —cereais— confírelle a este prato interesantes calidades nutritivas —hidratos de carbono complexos, proteínas de boa calidade, vitaminas, minerais e fibra—. Ao combinar legumes e cereais, compleméntanse as proteínas vexetais destes alimentos. O hummus xa leva a mestura e ademais úntase en pan, polo que o resultado é un prato completo en proteínas. Os legumes conteñen unha cantidade de ferro moderada, que acompañada de alimentos ricos en vitamina C, como o zume de limón, mellora a súa absorción. A achega de graxa non é esaxerada, aínda que depende da cantidade de aceite que engadamos. A receita é rica en fibra, o que fai deste prato un aliado perfecto para persoas con estrinximento. Acompañado cunha ensalada e unha froita cítrica de sobremesa, convértese nun menú vexetariano ideal e moi recomendable para todas as idades.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de garavanzos cocidos
- 1 dente de allo
- 15 g de sementes de sésamo
- 60 ml de aceite de oliva
- 50 ml de zume de limón
- 4 torradas
- Un chisco de sal
sReceta online en:
