Entrecosto de tenreira con tomate á provenzal
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 230 12%
- Azúcares
- 2,5g 3%
- Grasas
- 8g 12%
- Grasas saturadas
- 3g 17%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Cortamos os tomates pola metade en sentido perpendicular. Premémolos para quitarlles as sementes, salgámolos un pouco e deixámolos invertidos para que escorran.
Quentamos o aceite nunha tixola, botamos os tomates coa cara do corte cara abaixo e, cando empecen a cociñarse e a pel se levante polas beiras, dámoslles a volta.
Mentres frixen, pelamos e picamos os allos á brunoise -picadiño moi miúdo- e mesturámolos co pan relado.
Cando os tomates empecen a confeitarse, sacámolos da tixola e poñémolos nunha fonte de forno. Na mesma tixola dos tomates engadímoslles o pan relado, o pirixel picado co tomiño seco e o allo e douramos esta mestura. Unha vez torrada, esparexémola sobre os tomates.
Introducimos no forno xa quente a 180 ºC durante 10 minutos, tendo coidado de no resecalos. Cociñamos os entrecostos na prancha ou na tixola antiadherente cun pouco aceite de oliva, volta e volta, e engadímoslles sal cando xa están cociñados.
Servimos os entrecostos acompañados dos tomates á provenzal.
A carne de tenreira é unha das máis consumidas, xa que ademais de ser fonte de proteínas de boa calidade, presenta un sabor moi agradable e unha textura adecuada. Neste caso a carne cocíñase canda o tomate, que ademais de darlle cor ao prato, vaille achegar diferentes vitaminas e antioxidantes. Para a condimentación desta receita utilizamos ingredientes como tomiño, allo, pirixel ou pementa, que lle van dar un sabor moi especial e poden facer que mesmo sexa posible prescindir do sal, algo que pode resultar beneficioso para as persoas que presenten problemas de hipertensión ou de retención de líquidos.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de entrecosto de tenreira
- 2 tomates
- 2 dentes de allo
- 20 g de pan relado
- 40 ml de aceite de oliva
- Pirixel
- Tomiño
- Un chisco de sal
- Pementa
sReceta online en:
