Pantumaca ou pa amb tomàquet

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad per a principiants
Tiempo
Menys de 30 minuts
Pantumaca ou pa amb tomàquet

Descargar

kcal
372 19%
Azúcares
3,2g 34%
Grasas
25g 36%
Grasas saturadas
7g 34%
Sal
1g 15%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Nunha tixola, ou nunha placa de forno, torramos lixeiramente e sen aceite as rebandas de pan por unha das caras. A parte torrada refregámola con tomate cru e maduro, e condimentamos con sal e aceite de oliva ao gusto. Nalgunhas zonas adóitase condimentar co aceite de oliva antes de pasarlle o tomate. Con este pan acompañamos embutidos, queixos  ou produtos de salga.
O pantumaca ou pa amb tomàquet é un produto moi consumido en todas as comidas do día. O compoñente máis abundante do pan é o amidón, un hidrato de carbono complexo que lle proporciona ao corpo a enerxía que necesita. Tamén achega proteínas vexetais e é unha boa fonte de vitaminas do grupo B e de elementos minerais como fósforo, magnesio e potasio. O tomate é, canda o pan e mais o aceite de oliva, o outro protagonista desta preparación. É unha hortaliza rica en vitaminas, minerais e substancias con acción antioxidante como o licopeno, que é quen lle achega a súa característica cor vermella. En función do gusto de cada comensal, pódenselle engadir diversos ingredientes salgados, como embutidos, queixos e alimentos afumados. Segundo o alimento que se engada e mais a cantidade de aceite, o valor nutritivo desta preparación hase ver modificado.

Ingredientes (4 personas)

  1. 125 g de pan artesán (4 rebandas)
  2. 2 tomates
  3. 80 ml de aceite de oliva
  4. 50 g de xamón curado
  5. 50 g de salchichón
  6. 50 g de queixo
  7. Un chisco de sal

sReceta online en: