fabas verdes á navarra
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 443 22%
- Azúcares
- 5,3g 6%
- Grasas
- 17g 24%
- Grasas saturadas
- 5g 25%
- Sal
- 1g 12%
Modo de preparación
Para reducir o tempo de elaboración do prato podemos empregar as fabas en conserva para evitar minutos de cocción. Deste xeito só necesitamos refogar as hortalizas e o entreteto coas fabas e sometelas a cocción durante soamente 15 minutos. No caso de que empreguemos as fabas frescas, temos que seguir os seguintes pasos.
Rustrimos no aceite de oliva a cebola, o allo e o pemento verde picados á brunoise —cadradiños pequenos—, o tomate en anaquiños e o pemento. Engadimos a este rustrido ás fabas frescas e cubrimos con auga fría. Deixamos cocer a lume manso durante uns 45 minutos, ata que estean tenras. Nunha tixola douramos o entreteto de porco adubado cortado en cadradiños. Engadimos o entreteto de porco dourado e coa graxa escorrida ao cocido de fabas. Poñemos ao punto de sal cinco minutos antes de apartar o guiso do lume, para que non endurezan as fabas. Deixamos repousar 10 minutos antes de servilas na mesa.
As fabas son un tipo de legumes e, como tal, boa fonte de hidratos de carbono complexos, fibra e proteínas de orixe vexetal. De igual xeito, as fabas achégannos folatos, potasio e ferro non hemo. As verduras que acompañan a receita, ademais de darlle cor e sabor ao prato, enriquéceno desde o punto de vista nutricional grazas ao contido en vitaminas, minerais e substancias de acción antioxidante. Ademais, achega graxa e proteínas de orixe animal grazas ao touciño de entreteto de porco adobado. É un prato completo, polo que se aconsella tomalo cunha ensalada primeiro. No caso das persoas que queiran reducir o seu peso, abonda con que eliminen o entreteto, posto que as hortalizas da receita fan o prato suficientemente apetecible como para non ter que renunciar a el.
Ingredientes (4 personas)
- 300 g de fabas tenras
- 150 g de touciño do entreteto
- 1 tomate
- 1 pemento verde
- 1 cebola
- 1 dente de allo
- Pemento
- 100 ml de aceite de oliva
- Un chisco de sal
sReceta online en:
