Ragú de bocartes con cebola e chícharos

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Ragú de bocartes con cebola e chícharos

Descargar

kcal
318 16%
Azúcares
5,1g 6%
Grasas
16g 23%
Grasas saturadas
3g 15%
Sal
0,5g 9%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Quitámoslles as cabezas e o interior aos bocartes, lavámolos debaixo da billa, salgámolos lixeiramente, pasámolos por fariña e frixímolos nunha tixola cun pouco de aceite de oliva. Reservamos os bocartes para rematalos co ragú. Picamos a ceboliña, a cenoria pelada, o pemento verde, o tomate e os dentes de allo á brounoise (cadradiños pequenos) e rustrímolos a lume manso na tixola na que friximos os bocartes. Cando as verduras estean cociñadas engadimos os chícharos e, unha vez refogados estes, engadimos un vaso de viño e deixamos que reduza ata a metade. Engadimos un vaso de auga, deixamos que siga fervendo por espazo de cinco minutos e rectificamos o sal. Nese momento engadimos os bocartes que reservaramos unha vez frixidos e damos unha breve fervura dun minuto. Servimos cando os chícharos estean brandos, esparexendo un chisquiño de ceboliño picado por riba.
Trátase dunha receita moi saborosa pola selección variada de ingredientes e pola maneira de cociñalos, moi zumarenta. Con todo, a fritura fai que o prato resulte moi enerxético e pouco apto para persoas con diversas patoloxías: problemas dixestivos, sobrepeso, obesidade, hipertrigliceridemia, etc. Nestes casos pódese adaptar a receita respectando os mesmos ingredientes, pero suavizando os xeitos de cociñalos, onde a opción do forno, o microondas ou o estufado a lume manso poden ser alternativas acertadas.

Ingredientes (4 personas)

  1. 400 g de bocartes
  2. 100 g de ceboliña
  3. 2 dentes de allo
  4. 1 cenoria
  5. 1 pemento verde
  6. 1 tomate
  7. 200 ml de viño branco
  8. 200 ml de auga
  9. Ceboliño
  10. 60 ml de aceite de oliva
  11. 50 g de fariña
  12. 40 g de chícharos
  13. Un chisco de sal

sReceta online en: