Sopa de soia mungo (soia verde)
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 269 13%
- Azúcares
- 7,4g 8%
- Grasas
- 10g 14%
- Grasas saturadas
- 1,2g 6%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Eliminamos as impurezas da soia e lavámola minuciosamente.
Lavamos e cortamos a verdura, as hortalizas e mais a pataca.
Pelamos os allos e partímolos en anaquiños.
Pomos a ferver a soia na auga ou no caldo de verduras.
Fervemos durante 15 minutos a lume vivo.
Salteamos nun pouco aceite a cebola canda a cenoria e o porro, todo cortado á brounoise (cadradiños moi pequenos), sen que collan cor. Cubrimos de auga, agregámoslle as espinacas cortadas á xuliana, a pataca pelada e cortada en pequenos dados e deixamos cociñar 20 minutos a lume manso.
Mesturamos as verduras e as hortalizas coa soia verde, dámoslle un fervor ao conxunto ata que a soia estea cociñada e poñemos a punto de sal.
Para servir decoramos cun refrito de láminas de allo ben douradiñas nun pouco aceite.
Servimos quente e co caldo.
Como legume que é, conta con todos os seus beneficios; de feito, as diferenzas entre os distintos legumes son, no mellor dos casos, bastante pequenas. Así, certos legumes teñen máis fibra dietética; outros máis cantidade dalgunha vitamina e outros destacan polo contido en determinados antioxidantes ou substancias fitoquímicas. Mais o certo é que as investigacións dispoñibles apuntan a que todos os legumes parecen exercer os mesmos beneficios, que son moitos, tanto para a saúde como incluso para o medio natural. Ao ser unha sopa, o seu contido calórico non resulta moi alto, dada a gran cantidade de auga que leva o prato. Ademais, ao acompañarmos a soia coas espinacas, evitamos que se eleve a achega calórica e engadimos outros beneficios como máis fibra, vitaminas e minerais. Entre as vitaminas destacadas das espinacas están a provitamina A e a E, e vitaminas do grupo B; entre os minerais salientan o calcio, o ferro, o magnesio, o potasio e o sodio, ademais de presentar tamén boas doses de fósforo e iodo
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de soia verde
- 1 cebola
- 1 cenoria
- 1 pataca
- 250 g de espinacas
- 3 dentes de allo
- 1,5 l de auga (ou caldo de verduras sen sal)
- 40 ml de aceite de oliva
- Un chisco de sal
sReceta online en:
