Sardina-tostadak guakamole gainean
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

Modo de preparación
Arraspatu limio baten azala, atera zukia eta gorde geroko. Atera xerrak sardina garbiei, jarri ontzi batean eta estali limoi-azal arraspatuarekin, zukuarekin eta olioarekin. Utzi marinatzen ordu erdiz.
Xukatu eta gorde geroko.
Guakamolea egiteko, ebaki ahuakateak erditik, kendu hezurra eta atera mamia. Zuritu tomateak eta tipulinak, gehitu ahuakateak eta txikitu dena oso xehe.
Egin limoi erdi baten zukua.
Jarri dena ontzi batean, nahastu eta gozatu zukuarekin, gatz apur batekin eta oliba-olioarekin.
Nahastu. Txikitu olibak eta gorde geroko.
Igurtzi ogi txigortua guakamolearekin, gehitu sardinak, bota oliba txikituak eta kimuak gainetik, eta zerbitzatu.
Ingredientes (4 personas)
- 1 limoi
- 12 sardina garbi, bururik, triparik eta hezurrik gabe
- 25 g oliba beltz hezurrik gabe
- 25 g oliba berde hezurrik gabe
- 12 ogi txigortu (200 g gutxi gorabehera)
- 50 g kimu
- Oliba-olio birjina estra
- <b>Guakamolea egiteko</b>
- 1 ahuakate
- 2 tomate heldu
- 1 tipulin
- ½ limoi
- Oliba-olio birjina estra
- Gatza
sReceta online en:
