Sardina-tostadak guakamole gainean

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Sardina-tostadak guakamole gainean

Descargar

1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Arraspatu limio baten azala, atera zukia eta gorde geroko. Atera xerrak sardina garbiei, jarri ontzi batean eta estali limoi-azal arraspatuarekin, zukuarekin eta olioarekin. Utzi marinatzen ordu erdiz. Xukatu eta gorde geroko.  Guakamolea egiteko, ebaki ahuakateak erditik, kendu hezurra eta atera mamia. Zuritu tomateak eta tipulinak, gehitu ahuakateak eta txikitu dena oso xehe. Egin limoi erdi baten zukua. Jarri dena ontzi batean, nahastu eta gozatu zukuarekin, gatz apur batekin eta oliba-olioarekin. Nahastu. Txikitu olibak eta gorde geroko.  Igurtzi ogi txigortua guakamolearekin, gehitu sardinak, bota oliba txikituak eta kimuak gainetik, eta zerbitzatu. 

Ingredientes (4 personas)

  1. 1 limoi
  2. 12 sardina garbi, bururik, triparik eta hezurrik gabe
  3. 25 g oliba beltz hezurrik gabe
  4. 25 g oliba berde hezurrik gabe
  5. 12 ogi txigortu (200 g gutxi gorabehera)
  6. 50 g kimu
  7. Oliba-olio birjina estra
  8.  
  9. <b>Guakamolea egiteko</b>
  10. 1 ahuakate
  11. 2 tomate heldu
  12. 1 tipulin
  13. ½ limoi
  14. Oliba-olio birjina estra
  15. Gatza

sReceta online en: