Zerben eta txitxirioen currya

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Precio baix
Precio baix

Descargar

1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Garbitur zerbak, kendu hariak eta moztu zati txikitan orriak eta orri-mamiak. Gorde geroko.   Gehitu olioaren erdia zartaginean eta berotu, gehitu txitxirio egosiak uretatik pasatu eta gero, bota gatza eta piperbeltza, eta nahastur gorritu arte. Kendu 4 koilarakada eta gorde geroko.  Gehitu zerbak, kuiatxoa eta xarlota dadotan ebakita, jengibrea eta bota gatza eta piperbeltza.  Prestatu barazkiak txitxirioekin 10 minutuz edo bigunak dauden arte.  Gehitu curry hautsa, mugitur eta sueztitur 1 minutuz.  Gehitu koko-esnea, ura eta tahinia eta mugitu. Edukir su ertainean  saltsak gorputza hartu eta loditu arte.  Gehitu limoiaren zukua eta azal arraspatua, eta mugitu.  Zerbitzatu geroko gorde ditugun txitxirioekin, sesamoarekin eta martorriarekin lagunduta. 
Propietate nutrizionalak. Lekaleek nutrizio-kalitate handia daukate, eta mantenugai-kantitate handia dute eta kaloria kopuru moderatua: ​ proteinak, karbohidrato konplexuak, zuntza, bitaminak eta mineralak; horregatik, gehiago kontsumitzea gomendatzen da, haragi gutxiago janda.   Txitxirioek azido foliko, kaltzio, burdina, potasio, magnesio, fosforo eta zink asko dute. Gainera, % 19 inguru proteinak dira, % 35 inguru karbohidratoak eta % 15 zuntza.  Bazenekien…? Sojak, txitxirioek eta gisako lekaleek proteina oso osatua dutela funtsezko aminoazido guztiekin. 

Ingredientes (4 personas)

  1. 400g txitxirio egosi
  2. 500g zerba (sorta bat)
  3. ½ kuiatxo
  4. 1 xarlota
  5. ½ koilarakadatxo jengibre fresko arraspatua
  6. 2 koilarakadatxo curry
  7. 400 ml koko-esne
  8. 150 ml ur
  9. 2 koilarakada tahini
  10. 1 limoren zukua eta azal arraspatua
  11. 4 koilarakada oliba-olio
  12. Gatza
  13. Piperbeltza
  14. Zerbitzatzeko: sesamo-haziak eta martorria (aukerakoa)

sReceta online en: