Ensalada de mango e bonito fresco con vinagreta de melocotón
- 0 View visita
- Región
-
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

- kcal
- 170 9%
- Azúcares
- 6,8g 8%
- Grasas
- 11g 15%
- Grasas saturadas
- 1,8g 9%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Cortamos en anaquiños pequenos o bonito fresco, limpo de espiñas e de pel. Aliñamos cun par de culleradas de aceite de oliva, sal e unhas gotas de vinagre de Xerez e introducimos na neveira durante 1 hora para que mariñe.
Lavamos as leitugas variadas e deixamos que escorran mentres preparamos o resto da ensalada. Pelamos e cortamos o mango e a cabaciña pelada cortámolo en finas láminas. Facemos a base coas leitugas e sobre elas colocamos os anaquiños de mango, as láminas de cabaciña e a ceboliña cortada en tiras finas. Agregamos por último os anaquiños de bonito mariñado por nós.
Elaboramos unha vinagreta co aceite de oliva, o vinagre de viño branco, un dente de allo e uns anacos de melocotón fresco, axitamos ben para que os seus zumes se mesturen coa vinagreta. Esta salsa pódese preparar uns 30 minutos antes para que o sabor do melocotón teña máis presenza na vinagreta. Servimos a ensalada acabada de aliñar para que as leitugas manteñan a súa tersura.
O bonito é un peixe azul de gran calidade, é rico en graxas insaturadas cardiosaudables (omega 3) e proteínas, e posúe gran sabor. Contén importantes cantidades de vitamina B3, D e B12, principalmente, aínda que contén tamén ferro, potasio e fósforo. A presenza de mango engade importantes nutrientes como o magnesio e vitaminas A e C, ademais da fibra e demais beneficios da froita. A presenza de verduras como a leituga, cabaciña e a cebola achegan máis fibra e suman minerais e vitaminas, que ademais se aproveitan na súa totalidade posto que non hai perda no cociñado ao consumilas en cru. É unha receita de gran sabor, orixinal e apta para un gran número de consumidores.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de leitugas variadas
- 200 g de mango fresco
- 200 g de bonito fresco limpo
- 50 g de cabaciña
- 50 g de ceboliña fresca
- 30 ml de aceite de oliva virxe extra
- 10 ml de vinagre de viño branco
- 1 dente de allo
- 40 g de melocotón fresco
- Un pouco de sal
- Unhas gotas de vinagre de Xerez
sReceta online en:
