Risotto de quinoa e cabaza.
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 333 17%
- Azúcares
- 5,3g 6%
- Grasas
- 15g 21%
- Grasas saturadas
- 5g 25%
- Sal
- 1g 10%
Modo de preparación
Lavamos a quinoa baixo un chorro de auga fría ata que a auga saia transparente, escorremos e reservamos. Picamos en brounoisse(cadradiños moi pequenos) o allo e a cebola pelados. Sofritímolos nunha cazola ampla cunha cullerada de aceite de oliva, a lume suave. Cando a cebola estea transparente engadimos a cabaza cortada en taquiños e as xudías verdes.
A continuación, subimos a intensidade do lume e refogamos a quinoa. Mollamos pouco a pouco coa auga e vamos removendo cunha espátula de madeira; damos un toque de sal. Coceremos a lume suave aproximadamente durante 18-20 minutos, removemos de vez en cando. Unha vez cocido o conxunto, engadimos o queixo parmesano relado e un pouco de nata líquida para cociñar, removemos suavemente de maneira que quede lixeiramente cremoso, poñemos a puntos de sal. Servimos ao instante cun pouco de alfabaca fresca acabada de cortar.
A quinoa é unha semente que se pode consumir dunha maneira semellante á de calquera outro gran. É libre de glute, o que atrae a unha gran cantidade de consumidores celíacos. A quinoa salienta por ser unha boa fonte de proteínas, superior á presente na maioría de cereais, ao igual que a fibra e graxa. Como a maior parte das súas graxas son insaturadas, esta característica supón unha vantaxe: diversos estudos observaron beneficios atribuíbles ao consumo ideal de graxas insaturadas. Salienta tamén o seu contido en minerais, como ferro ou magnesio, e vitaminas como a B2 e ácido fólico. Nesta receita prepárase con verduras, o que aumenta os beneficios nutricionais. Pero tamén de queixo parmesano e nata, o que suma sabor pero tamén graxas saturadas e sal.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de quinoa
- 1 l de auga
- 2 dentes de allo
- 50 g de cebola fresca
- 250 g de cabaza
- 100 g xudías verdes
- 20 ml de aceite de oliva
- Un pouco de sal
- 50 g de queixo parmesano relado
- 50 ml de nata líquida para cociñar
- Unhas follas de alfabaca fresca
sReceta online en:
