Risotto de quinoa e cabaza.

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Risotto de quinoa e cabaza.

Descargar

kcal
333 17%
Azúcares
5,3g 6%
Grasas
15g 21%
Grasas saturadas
5g 25%
Sal
1g 10%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Lavamos a quinoa baixo un chorro de auga fría ata que a auga saia transparente, escorremos e reservamos. Picamos en brounoisse(cadradiños moi pequenos) o allo e a cebola pelados. Sofritímolos nunha cazola ampla cunha cullerada de aceite de oliva, a lume suave. Cando a cebola estea transparente engadimos a cabaza cortada en taquiños e as xudías verdes. A continuación, subimos a intensidade do lume e refogamos a quinoa. Mollamos pouco a pouco coa auga e vamos removendo cunha espátula de madeira; damos un toque de sal. Coceremos a lume suave aproximadamente durante 18-20 minutos, removemos de vez en cando. Unha vez cocido o conxunto, engadimos o queixo parmesano relado e un pouco de nata líquida para cociñar, removemos suavemente de maneira que quede lixeiramente cremoso, poñemos a puntos de sal. Servimos ao instante cun pouco de alfabaca fresca acabada de cortar.
A quinoa é unha semente que se pode consumir dunha maneira semellante á de calquera outro gran. É libre de glute, o que atrae a unha gran cantidade de consumidores celíacos. A quinoa salienta por ser unha boa fonte de proteínas, superior á presente na maioría de cereais, ao igual que a fibra e graxa. Como a maior parte das súas graxas son insaturadas, esta característica supón unha vantaxe: diversos estudos observaron beneficios atribuíbles ao consumo ideal de graxas insaturadas. Salienta tamén o seu contido en minerais, como ferro ou magnesio, e vitaminas como a B2 e ácido fólico. Nesta receita prepárase con verduras, o que aumenta os beneficios nutricionais. Pero tamén de queixo parmesano e nata, o que suma sabor pero tamén graxas saturadas e sal.

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de quinoa
  2. 1 l de auga
  3. 2 dentes de allo
  4. 50 g de cebola fresca
  5. 250 g de cabaza
  6. 100 g xudías verdes
  7. 20 ml de aceite de oliva
  8. Un pouco de sal
  9. 50 g de queixo parmesano relado
  10. 50 ml de nata líquida para cociñar
  11. Unhas follas de alfabaca fresca

sReceta online en: