Anana, ahuakate eta otarrainxka entsalada
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 326 16%
- Azúcares
- 12g 13%
- Grasas
- 28g 40%
- Grasas saturadas
- 4g 22%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Anana garbitu eta zuritu, eta kubotxoetan zatituko dugu. Gauza bera egingo dugu ahuakatearekin eta meloiarekin ere. Gerorako gordeko dugu.
Askotariko urazak garbitu eta zatituko ditugu.
Otarrainxka egosiak zurituko ditugu.
Piper berdea, tipuleta freskoa eta azenarioa ahal bezain xehe zatituko ditugu, brounoisse eran (kubotxo txiki-txikitan).
Barazki horiek oliba-olio birjinarekin, ozpinarekin eta gatzarekin nahastuko ditugu, ozpin-olio saltsa homogeneoa lortu arte.
Askotariko urazak nahastu, platerean jarri eta olio-ozpinduko ditugu.
Gainean anana, meloia eta ahuakatea gehituko ditugu, guztia kubotxotan zatituta. Berriz ere olio-ozpin apur batez onduko dugu entsalada eta, amaitzeko, otarrainxkak gainean jarriz apainduko dugu.
Entsaladek joko handia ematen dute sukaldean, izan ere, era askotako elikagaiekin presta daitezke. Oraingoan, ohiko osagaiez gain, anana, meloia, ahuakatea eta otarrainxkak aukeratu ditugu. Horiek guztiek hainbat onura gehituko dituzte entsaladak berez dituenez gain: ahuakatea koipe asegabeetan aberatsa den fruitu bat da, hau da, odoleko kolesterol-mailak beheratzen laguntzen duten koipe "onak" ditu; otarrainxkek balio biologiko handiko proteinak ekarriko dizkiote platerari; eta meloiak eta ananak ura, bitaminak eta mineralak emango dituzte, besteak beste, C bitamina eta potasioa. Entsalada hau osatzen duten elikagaiek, testura eta koloreari esker itxura oso gustagarria emateaz gain, osasunerako onura garrantzitsuak dakartzaten mantenugai askotariko eta interesgarriak biltzen dituzte platerean.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g askotariko urazak
- 400 g anana
- 100 g meloi
- 1 ahuakate
- 200 g otarrainxka
- 25 g piper berde
- 20 g tipuleta
- 20 g azenario
- 60 ml oliba-olio birjina
- 20 ml ozpin
- Gatz pixka bat
sReceta online en:
