Babarrun zuri eta barazkien krema
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 256 13%
- Azúcares
- 3,8g 4%
- Grasas
- 3,5g 5%
- Grasas saturadas
- 0,4g 2%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Eltze batean, tipula osoa, tomate osoa, kuia zatitan, baratxuria, perrexila eta piperrautsa jarriko ditugu egosten. Sutik kendu, eta hamar minutuz beratzen utziko ditugu, babarrun zuri egosiekin batera. Ondoren, oliba-olioa erantsi, eta gustuaren arabera botako diogu gatza. Azkenik, irabiagailuarekin txikituko dugu dena. Platera bero zerbitzatuko dugu.
Lekale eta barazkiz egindako pureak oso plater elikagarriak dira, lekaleen propietate bikainei nahasketarako aukeratu ditugun barazkien bitaminak, mineralak eta zuntza eransten dizkiegulako. Horrela, platera leuntzen da, gainera, eta sabel delikatuenek ere ondo hartuko dute. Nolanahi ere, komenigarria da gure elikaduraren barnean lekaleak plater nagusitzat jatea astean hirutan behintzat, eta pureak irabiagailuarekin egitea, ez daitezen zuntza eta bestelako mantenugaiak galdu.
Ingredientes (4 personas)
- 650 g babarrun zuri egosi
- 150 g kuia
- 100 g tomate
- 100 g tipula
- Perrexila
- 1 baratxuri-ale
- Piperrauts gozoa
- 40 g tomate natural latan
- 10 ml oliba-olio
- Gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
