Batido de paraguaios e laranxas

  • Sobremesa
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Batido de paraguaios e laranxas

Descargar

kcal
139 7%
Azúcares
24g 27%
Grasas
1,7g 2%
Grasas saturadas
1g 5%
Sal
0,1g 1%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Pelamos os paraguaios, partímolos en dous e quitámoslle o óso. Pelamos as laranxas e separamos os cuarteiróns. Poñemos os paraguaios e as laranxas no vaso do batedor e batemos. Engadimos o zume das catro laranxas e os dous iogures naturais, e batemos ata formar unha crema homoxénea. Gardamos na neveira. Á hora de servir, batemos de novo o preparado e colocamos en vasos que podemos decorar con pallas e algún anaco de froita picada por enriba.
Os paraguaios e as laranxas son os ingredientes básicos desta receita, ademais do iogur. As froitas achegan a súa dozura, en base ao seu contido de azucres naturalmente presentes (frutosa), polo que non é necesario adozalo. Ademais, son ricas en vitaminas como o beta-caroteno ou pro-vitamina A, ácido fólico, vitamina C e minerais como o potasio, ácidos orgánicos (ácido cítrico, entre outros, que potencia a acción da vitamina C) e fibra, que, entre outras cousas, mellora o tránsito intestinal. O beta-caroteno e a vitamina C, son dúas substancias de potente acción antioxidante. O iogur, é un derivado lácteo rico en proteínas, calcio, vitaminas do grupo B, vitaminas liposolubles A e D e en calcio, e o seu contido graxo é baixo. Polo tanto, esta é unha receita moi axeitada para todas as idades e, en especial, para fomentar o consumo de froitas entre aqueles a quen lles custa consumir as racións recomendadas destes alimentos tan necesarios para unha boa saúde. Unha boa sobremesa, almorzo ou petisco de verán.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 300 g de paraguaios
  2. 300 g de laranxas
  3. 2 iogures naturais
  4. 4 laranxas en zume

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/