Ensaladas de tomate, melocotón e cogombro con aliño de conservas en vinagre
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 178 9%
- Azúcares
- 6,6g 7%
- Grasas
- 16g 23%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Limpamos os cogombros, pelamos e cortamos en rodas
Pelamos o melocotón e cortamos en láminas finas.
Lavamos o tomate e cortamos en cuarteiróns.
Para a vinagreta, mesturamos as conservas en vinagre cortadas moi pequenas co aceite de oliva, o zume de limón, o vinagre balsámico e o sal.
Colocamos as rodas de cogombro, os cuarteiróns de tomate todo iso frío acabado de sacar da neveira e regamos coa vinagreta de conservas en vinagre.
Decoramos co melocotón e servimos no momento.
O tomate é unha hortaliza rica en vitaminas, minerais e outras substancias con funcións antioxidantes coma o licopeno, que é o pigmento que lle dá a cor vermella. Nesta receita, o tomate comparte protagonismo co cogombro, caracterizado polo seu escaso valor enerxético dada a súa abundancia de auga; e co melocotón, froita de tempada, e neste mes salienta o melocotón de Calanda. Polo tanto, segundo os seus ingredientes e as propiedades nutritivas de todos eles, é un prato refrescante, saboroso, baixo en calorías e moi nutritivo, especialmente indicado para os meses estivais. E ademais resulta moi orixinal polo seu aliño a base de conservas en vinagre.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de cogombro
- 1 melocotón
- 1 tomate
- 15 g de olivas
- 15 g de ceboliñas en vinagre
- 20 g de cogombros pequeniños en vinagre
- 60 ml de aceite de oliva
- 10 ml de zume de limón
- 10 ml de vinagre balsámico
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
