Esne merengetua

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Esne merengetua

Descargar

kcal
113 6%
Azúcares
14g 16%
Grasas
3,7g 5%
Grasas saturadas
2g 10%
Sal
0,1g 1%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Esnea kanelarekin eta limoi-azalarekin irakingo dugu. Irakiten duenean, sua jaitsiko dugu eta tenperatura jaisten denean berriro igoko dugu sua. Hiru aldiz errepikatuko dugu. Esnea epeltzen utziko dugu, azukrea gehitu eta hozkailuan sartuko dugu. Bi arrautzen zuringoak elur-punturaino irabiatuko ditugu. Esnea hoztu ostean, pixkanaka nahastuko dugu mugimendu inguratzaileak eginez eta izozkailuan sartuko dugu ordubetez. Izozkailutik aterako dugu eta krema izoztu bat balitz bezala kontsumituko dugu.
Errezeta honetan erabilitako esne kantitateak kaltzio ugari emango digu. Mineral hori beharrezkoa da hezurrak eta hortzak eratzeko eta dietan gutxiegi hartzearen ondorioz gaur egungo gizartean geroz eta maizago aurki daitekeen osteoporosia bezalako gaixotasunak eragiten ditu. Esneak, gainera, karbohidratoak, kalitate handiko proteinak eta koipe kantitate aldagarria ditu, esnea osoa, erdigaingabetua edo gaingabetua denaren arabera. Arrautza-zuringoaren proteinek ere balio biologiko handia dute; egia esan, proteina onena da, gorputzak sintetizatu ezin dituen funtsezko aminoazido guztiak dituelako. Ahalik eta azukre gutxien jan behar da, karbohidrato soilen iturria delako, eta horregatik, ez da maiz egin beharreko errezeta, nahiz eta kasu honetan, azukre gutxi erabiltzen den, azukre-koxkor baten pare. Limoiak eta kanelak zapore ederra ematen diote postreari, eta azukrea ken litzaioke ere. Proba ezazu!  

Ingredientes (4 personas)

  1. 400 ml esne
  2. 2 arrautza-zuringo
  3. 1 kanela-makil
  4. 1 limoi
  5. 30 g azukre

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/