Filet de vedella amb crema de fines herbes i xampinyons saltats

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Filet de vedella amb crema de fines herbes i xampinyons saltats

Descargar

kcal
289 14%
Azúcares
3,1g 3%
Grasas
13g 19%
Grasas saturadas
7g 33%
Sal
1g 10%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Ofeguem la ceba i els alls pelats i tallats en juliana (tires fines) a foc mitjà durant 10 minuts en una paella amb un raig d'oli d'oliva calent. Quan la ceba estigui transparent, hi afegim els xampinyons nets i tallats a quarts, la sal i el pebre. Continuem la cocció durant 15 minuts. Una vegada cuits els xampinyons, els reservem com a guarnició. Coem lleugerament el filet untat amb oli d'oliva en una paella antiadherent molt calenta, i un cop cuinat el salem lleugerament. Traiem el filet de la paella, desglacem, és a dir, aprofitem els sucs que han quedat a la paella. Hi afegim el vi blanc, deixem que gairebé s'evapori i a continuació hi afegim la nata líquida i les herbes aromàtiques. Bullim fins que es formi una crema homogènia, la deixem reduir i la posem a punt de sal (si queda massa espès hi afegim una mica d'aigua tèbia). Colem la salsa i acompanyem el filet amb la salsa i els xampinyons.
El protagonista d'aquesta recepta és el filet de vedella. Tot i que es tracta d'una carn vermella i, per tant, cal controlar-ne una mica la freqüència de consum (no més d'un parell de racions a la setmana), és una carn vermella magra, és a dir, de les que té un contingut més baix de greix saturat: poc més de 3 grams de greix total per 100 grams de filet, dels quals aproximadament 1,3 grams són greixos saturats. El principal contingut nutricional prové de les proteïnes, uns 20 grams per cada 100 grams de filet, que a més són d'alta qualitat. Això fa que tingui un valor calòric no gaire elevat: 110 kilocalories per cada 100 grams. Tenint en compte que la ració és d'uns 125 grams, una ració aporta unes 140 kilocalories. A més, és font de vitamines del grup B, ferro, fòsfor, potassi, seleni i zinc. En aquest cas, el valor calòric i de greix del plat augmenta per l'acompanyament de la salsa, tot i que es pot deixar per a ocasions especials i acompanyar-lo normalment amb xampinyons i ceba saltats. Així rebaixem el valor calòric i de greix de la recepta, sense eliminar la presència de les hortalisses com a guarnició.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g de filet de vedella
  2. 100 g de xampinyons
  3. 1 ceba
  4. 2 grans d'all
  5. 20 ml d'oli d'oliva
  6. 100 ml de vi blanc
  7. 100 ml de nata líquida
  8. Julivert
  9. Orenga (al gust)
  10. Farigola
  11. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/