Hamburguesa de pollastre amb alvocat saltejat
- Segon plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 319 16%
- Azúcares
- 7,5g 8%
- Grasas
- 20g 29%
- Grasas saturadas
- 4g 21%
- Sal
- 1g 13%
Modo de preparación
Pelem i piquem finament el gra d’all a la brunesa (a quadradets petits) juntament amb les fulles de julivert. Barregem la carn picada o engrunada de pollastre amb el gra d’all, el julivert i l’ou batut, ho removem i ho posem a punt de sal i pebre. Repartim la barreja en 4 parts i formem les hamburgueses.
Cuinem les hamburgueses en una superfície antiadherent, en una paella o una planxa de cuina, amb unes gotes d’oli. La cocció es fa a foc mitjà durant uns 4 minuts per cada costat.
Acompanyem les hamburgueses amb ceba caramel·litzada. Per preparar aquesta guarnició, pelem la ceba i la tallem a fines làmines (tall a la juliana). Aboquem una mica de mantega i una mica d’oli d’oliva en una paella antiadherent amb tapa; ho empolvorem amb sal i sucre i col·loquem les tires de ceba perquè es cuinin a foc suau, gairebé ens en podem oblidar. D’aquesta manera, el suc de la ceba surt a poc a poc i es produeix la caramel·lització. Aquesta barreja recobrirà la superfície de la ceba amb aquest aspecte tan característic, daurat i marró brillant.
A la mateixa paella saltegem lleugerament volta i volta les tires d’alvocat amb una mica de sal, que col·locarem per sobre de l’hamburguesa i la ceba caramel·litzada.
En aquesta ocasió es tracta d’una hamburguesa feta amb carn blanca, pollastre. Es pot fer servir carn de pollastre picada o carn de pollastre en conserva; si ho fem d’aquesta última manera minimitzem els riscos de contaminació, ja que la carn de pollastre és delicada i la carn picada també, perquè estan exposades a l’aire en més superfície. S’acompanya de ceba que, tot i que se n’explica la caramel·lització, també es pot elaborar escalfant-la o fins i tot crua, la qual cosa evita l’ús de sucre i de mantega (malgrat que les quantitats són molt petites). També porta alvocat saltejat, que li donarà un sabor i una cremositat molt agradables. En definitiva, una hamburguesa original amb bones propietats. La carn de pollastre és una carn blanca, magra, que aporta proteïna de qualitat. El greix prové majoritàriament de l’alvocat, el qual aporta greixos saludables i vitamines liposolubles (que només es troben en aliments grassos), sobretot vitamina E, com l’oli d’oliva verge, i altres vitamines i minerals com la vitamina C, el potassi o el magnesi. Ens pot servir de segon plat, com a plat únic per sopar acompanyada d’amanida, o enmig de pa i pa, amb pa integral i amb el típic enciam i tomàquet, etc.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g de carn de pollastre picada o en conserva
- 1 gra d’all
- 1 ou
- Unes fulles de julivert
- Un pessic de pebre blanc
- Un pessic de sal
- 200 g de ceba vermella
- 10 g de mantega
- 20 ml d’oli d’oliva
- 2 alvocats
- 5 g de sucre
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
