Esne egosia intxaurrekin eta mahaspasekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 2 ordu baino gehiago

- kcal
- 281 14%
- Azúcares
- 27g 30%
- Grasas
- 16g 23%
- Grasas saturadas
- 4g 22%
- Sal
- 0,1g 2%
Modo de preparación
Esnea egosiko dugu altzairu herdoilgaitzezko edo esmaltatuzko kazola batean 30 minutuz su motelean kanela-txotxarekin batera. Etengabe eragingo diogu kazola-hondoa erre ez dadin.
Esnea egosi ondoren azukrea eta 2 koilarakada margarina gehituko dizkiogu eta sua minimora jaitsiko dugu eragiteari utzi gabe. Ordubetez egon behar du egosten.
Ordubetez egosten egon ondoren, intxaurrak gehituko ditugu, zurituta eta zatituta, eta beste 30 minutuz utziko dugu sutan.
Kazola sutatik kendu eta mahaspasak gehituko ditugu.
Giro-tenperaturan pausatzen utziko dugu epeldu arte.
Hotza edo epela zerbitza dezakegu katilu indibidualetan.
Gosaritarako, goiz erdirako edo askaritarako balio dezakeen errezeta da. Azken buruko gisa ere har daitekeen arren, dezente kaloria dituenez, otordu baten ondoren astuna izan liteke. Horregatik, errezeta hau aldian behin egitea gomendatzen dugu. Kaloria-karga azukre-kantitateak (azukrea eta mahaspasak) eta koipeek (margarina eta intxaurrak) zehazten dute, azken horietan gehienak gantz-azido asegabeak (omega 3, omega 6) diren arren. Azukreek irtenbide erraza dute, saiatu kantitatea murrizten eta/edo erabili kaloriagabeko edulkoratzaileak; guztizko kaloriak ere murriztu egingo dira.
Ingredientes (4 personas)
- 500 ml esne
- Kanela-txotx bat
- 50 g azukre
- 20 g margarina
- 50 g intxaur
- 50 g mahaspasa
sReceta online en:
