Leite merengado
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 1 a 2 horas

- kcal
- 113 6%
- Azúcares
- 14g 16%
- Grasas
- 3,7g 5%
- Grasas saturadas
- 2g 10%
- Sal
- 0,1g 1%
Modo de preparación
Ferveremos o leite xunto á canela e a pel do limón:
Cando ferva, baixamos a temperatura do lume e cando baixe facémola subir de novo. Así tres veces.
Deixaremos o leite temperar, engadimos o azucre e porémolo na neveira.
Batemos as dúas claras de ovo a punto de neve.
Unha vez frío o leite mesturámolo pouco a pouco con movementos envolventes co leite e introducimos no conxelador durante 1 hora, sacamos do conxelador e consúmese coma se fose unha crema xeada.
A presenza destacada de leite nesta receita asegúranos unha cantidade apreciable de calcio, un mineral necesario para a formación dos ósos e os dentes e cuxo déficit continuado na dieta é a orixe dunha enfermidade cada vez máis presente na sociedade como é a osteoporose. O leite achega ademais hidratos de carbono, proteínas de alta calidade e unha cantidade variable de graxa, segundo sexa enteiro, semi ou desnatado. As proteínas que proporcionan as claras de ovo tamén son de alto valor biolóxico, de feito é a mellor proteína, xa que contén todos os aminoácidos esenciais que o organismo non pode sintetizar. O azucre débese evitar na medida do posible na dieta, ao ser fonte de hidratos de carbono sinxelos, por iso non é unha receita que se recomende realizar con frecuencia, aínda que neste caso a cantidade de azucre non é moi elevada, equivalería a un terrón de azucre. O limón e a canela achegan un sabor delicioso a esta sobremesa, o que permitiría poder eliminar o azucre, fai a proba!
Ingredientes (4 personas)
- 400 ml de leite
- 2 claras de ovo
- Un pau de canela
- 1 limón
- 30 g de azucre
sReceta online en:
