Piña asada con edulcorante e infusión de froitos do bosque
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 30 2%
- Azúcares
- 4,9g 6%
Modo de preparación
Pelamos e cortamos a piña natural en rodas regulares. Recollemos os seus zumes e unímolos a 2 culleradas pequenas de edulcorante.
Nunha tixola antiadherente, douramos volta e volta as rodas de piña. Por outra banda elaboramos unha cunca de infusión de froitos do bosque na que, unha vez preparada, agregaremos as follas de xelatina para que se disolvan.
Coamos a infusión quente e unímola aos zumes da piña.
Na neveira, deixamos o preparado ata que se xelatinice lixeiramente.
Servimos a piña asada cun pouco da infusión xelatinizada.
A piña de sobremesa é unha opción que pode resultar moi acertada como punto final dunha comida proteica, xa que contén bromelina, unha enzima con acción similar ás enzimas dixestivas que segrega o noso estómago para dixerir e aproveitar as proteínas (pepsina), o que fai que o seu consumo estea indicado en afeccións de estómago como a hipoclorhidria, ou a falta de zumes que se manifesta por unha dixestión lenta e pesadeza de estómago. Tamén, como calquera outra froita, é ideal como aperitivo entre horas. A alternativa de empregar edulcorante en lugar de azucre é útil para non sobrecargar o prato de calorías extras baleiras. A infusión de froitos do bosque serve para aromatizar o prato e facelo aínda máis dixestivo. Resulta unha receita moi axeitada para fomentar o consumo de froita, que neste caso achega un escaso valor enerxético, e abundancia en fibra, potasio, magnesio, vitamina C e ácido fólico.
Ingredientes (4 personas)
- 300 g de piña
- Un sobre de infusión de froitos do bosque
- 10 g de xelatina (2 láminas)
- 2 g de edulcorante
sReceta online en:
