Sardiñas con pisto

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
De 30 minutos a 1 hora
Sardiñas con pisto

Descargar

kcal
224 11%
Azúcares
5,5g 6%
Grasas
13g 19%
Grasas saturadas
4g 18%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Pelamos a ceboliña, o pemento verde, a cabaciña e os dentes de allo. Cortamos as hortalizas en cadradiños para pisto e salteamos nunha tixola cun pouco de aceite de oliva e sal. Unha vez sofritidas as verduras (durante 15 minutos), cando perdesen a dureza, engadimos o tomate pelado e sen pebidas (só a polpa cortada) e rematamos de cociñar o pisto durante 15 minutos máis. Poñemos a punto de sal e azucre e reservamos nun lugar temperado. Limpamos e preparamos as sardiñas limpas de tripas, espiñas e cabeza, lixeiramente sazonadas. Cociñámolas nunha tixola con tapa, a lume suave durante 5 minutos, ou ata que as sardiñas estean feitas. Servimos ao instante as sardiñas á tixola, acompañadas do pisto de hortalizas e un pouco de perexil botado por enriba.
A sardiña é un peixe azul, un alimento moi rico en nutrientes. Salienta a presenza de varias vitaminas, como a D, B12 e B6. É, ademais, fonte de minerais como o calcio (nas espiñas), iodo, zinc, magnesio e fósforo. Prepárase con pisto, unha mestura de verduras e hortalizas que suman importantes vantaxes ao prato, xa que engaden antioxidantes, fibra e multitude de vitamina D e minerais. É unha receita con certa achega de graxa provinte das sardiñas, pero ao ser graxas insaturadas, cardiosaudables, isto non é un problema, senón ao contrario, resulta moi beneficioso.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g de sardiñas
  2. 100 g de ceboliña fresca
  3. 100 g de cabaciña
  4. 50 g de pemento verde
  5. 2 dentes de allo
  6. 1 tomate maduro carnoso
  7. 20 ml de aceite de oliva
  8. Un pouco de sal
  9. 10 g de azucre
  10. Unhas follas de perexil

sReceta online en: