Sardiñas con pisto
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minutos a 1 hora

- kcal
- 224 11%
- Azúcares
- 5,5g 6%
- Grasas
- 13g 19%
- Grasas saturadas
- 4g 18%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Pelamos a ceboliña, o pemento verde, a cabaciña e os dentes de allo. Cortamos as hortalizas en cadradiños para pisto e salteamos nunha tixola cun pouco de aceite de oliva e sal. Unha vez sofritidas as verduras (durante 15 minutos), cando perdesen a dureza, engadimos o tomate pelado e sen pebidas (só a polpa cortada) e rematamos de cociñar o pisto durante 15 minutos máis. Poñemos a punto de sal e azucre e reservamos nun lugar temperado.
Limpamos e preparamos as sardiñas limpas de tripas, espiñas e cabeza, lixeiramente sazonadas. Cociñámolas nunha tixola con tapa, a lume suave durante 5 minutos, ou ata que as sardiñas estean feitas. Servimos ao instante as sardiñas á tixola, acompañadas do pisto de hortalizas e un pouco de perexil botado por enriba.
A sardiña é un peixe azul, un alimento moi rico en nutrientes. Salienta a presenza de varias vitaminas, como a D, B12 e B6. É, ademais, fonte de minerais como o calcio (nas espiñas), iodo, zinc, magnesio e fósforo. Prepárase con pisto, unha mestura de verduras e hortalizas que suman importantes vantaxes ao prato, xa que engaden antioxidantes, fibra e multitude de vitamina D e minerais. É unha receita con certa achega de graxa provinte das sardiñas, pero ao ser graxas insaturadas, cardiosaudables, isto non é un problema, senón ao contrario, resulta moi beneficioso.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de sardiñas
- 100 g de ceboliña fresca
- 100 g de cabaciña
- 50 g de pemento verde
- 2 dentes de allo
- 1 tomate maduro carnoso
- 20 ml de aceite de oliva
- Un pouco de sal
- 10 g de azucre
- Unhas follas de perexil
sReceta online en:
