Solombo de porco con arroz salvaxe
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 1 a 2 horas

- kcal
- 389 20%
- Azúcares
- 3,9g 4%
- Grasas
- 16g 23%
- Grasas saturadas
- 4g 20%
- Sal
- 1g 13%
Modo de preparación
Mesturamos as pementas acabadas de moer, a salsa de soia e o aceite de oliva.
Coa mestura resultante, untamos os solombos previamente cortados en anacos regulares.
Sobre unha tixola antiadherente, cociñamos a carne, dándolles voltas para que toda a superficie quede cocida de forma uniforme.
Nunha cazola con auga fervendo e sal, introducimos o arroz salvaxe, tapamos, e deixamos ferver unha hora. Comprobamos que quede suave, e escorremos.
Nunha fonte, mesturamos o arroz co aceite, sal e pementa, as pasas e as noces peladas.
Servimos o solombo acompañado do arroz, moi quente, acabado de retirar do lume.
Unha ración de solombo de porco resalta pola súa achega de proteínas de alta calidade e o seu baixo contido graxo en comparación con outras pezas de carne vermella, uns 5 gramos por 100 gramos de solombo (6,5 gramos de graxa por ración, máis ou menos); a gornición de arroz salvaxe engade hidratos de carbono ademais de todos os beneficios resultantes de que sexa a versión salvaxe do arroz: fibra e multitude de vitaminas, minerais e substancias bioactivas beneficiosas que normalmente se perden no refinado; noces e pasas dan o toque de cor e sabor orixinal, e un punto de graxa cardiosaudable. Para elaborar con esta receita un menú recomendable, habería que completalo cun prato de hortalizas e unha sobremesa a base de froita fresca de tempada.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de solombo de porco
- 20 g de salsa de soia
- 40 ml de aceite de oliva
- Pementas variadas
- 100 g de arroz
- 20 g de pasas sen pebidas
- 50 g de noces
- 30 ml de zume de limón
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
