Sopa de ave con garavanzos e fideos
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 351 18%
- Azúcares
- 4,9g 5%
- Grasas
- 7g 10%
- Grasas saturadas
- 1,4g 7%
- Sal
- 0,6g 9%
Modo de preparación
Poñemos nun pucheiro a cocer o polo limpo co porro, a cebola, a cenoria, o perexil e o allo. Todo iso pelado, limpo e en corte groso.
Téñense cocendo 1 hora (na ola rápida é suficiente con media hora).
Coamos o caldo e separamos o polo das verduras. Esmigallamos o polo e reservamos. A verdura pasámola polo pasador de puré ou polo batedor.
Mesturamos co caldo de polo as verduras trituradas, agregamos os garavanzos cocidos e o fideo. Cocemos o conxunto durante 10 minutos. No último minutos poñemos a punto de sal e agregamos a carne de polo cocida e esmigallada.
Servimos a sopa quente, procurando ter a mesma proporción de fideos, carne de pelo esmigallada e garavanzos en cada prato.
Trátase dunha receita moi variada posto que conta cunha ración de hortalizas, unha ración de carne branca magra, e máis ou menos media ración de pasta e legumes. Ademais, axuda á hidratación xa que achega gran cantidade de auga, e ao ser un prato quente apetece en época de baixas temperaturas, que ademais é cando máis pode custar beber auga. Resulta perfecta como cea, completándoa cunha froita fresca de tempada e/ou un lácteo sinxelo (iogur natural, callada, queixo fresco...). Se se quere, pódese engadir ovo cocido, o que aumentará a presenza de proteínas de alta calidade, graxas, e vitaminas liposolubles (que se atopan só disoltas en graxa) como vitaminas A, E e D.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de peituga de polo
- 200 g de polo (1 coxa)
- 200 g de garavanzos cocidos
- 160 g de fideos
- 1 cebola
- 1 porro
- 1 cenoria
- 2 dentes de allo
- Perexil
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
