Ziazerba eta oilasko entsalada, ezti eta ziape saltsarekin
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 245 12%
- Azúcares
- 6,5g 7%
- Grasas
- 16g 22%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Garbitu uretan baby ziazerbak, freskoak, hosto lehunekoak eta zapore finekoak. Kendu ura eta gorde. Egin gatzozpina oliba-olioa, ozpin baltsamikoa, ziapea eta eztiarekin, gatz pixka bat ere bota.
Entsaladari gazta urdin zatitxoak botako dizkiogu, baita kontserbako oilasko-bularkia eta erditik ebakitako cherry tomate batzuk ere. Mahaira ateratzerakoan gatzozpinduko dugu, saltsa krematsua egon dadin.
Espinaka oso landare erabili eta kontsumitua da, bere kolore berde ilunak ñabardura ugari gehitzen baititu. Karoteno (A pro-bitamina), luteina eta klorofila asko dute beren hostoek, guztiek ere funtzio antioxidatzaile garrantzitsuekin. Kaltzio-, magnesio- eta C bitamina-iturri ere bada. Oilaskoak, bestalde, B taldeko bitamina asko ditu eta burdina-, fosforo- eta selenio-iturri da, proteina asko ditu gainera eta koipe gutxi. Ezti- eta mostaza-saltsarekin prestatzen da, azukrea emanez, kontuan izan beharko dute, beraz, kontsumitzaile diabetikoek. Kasu honetan, betiko olio-ozpin batekin ordezka daiteke ongarria.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g baby ziazerba fresko
- 200 g oilasko-bularki kontserban
- 100 g gazta urdin
- 100 g cherry tomate
- 40 ml oliba-olion
- 20 g ozpin baltsamikon
- 20 g ezti
- 10 g kalitatezko ziapen
- Gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
