Bakailao eta ziazerba entsalada epela

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
Menys de 30 minuts
Precio mitjà
Precio mitjà
Nutri-score
Bakailao eta ziazerba entsalada epela

Descargar

kcal
230 12%
Azúcares
4,80 5%
Grasas
14,4 21%
Grasas saturadas
1,88 9%
Sal
1,27 21%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

1- Gezatu bakailao papurtua ur hotzetan, 24 orduz, eta aldatu ura 8 orduro. 2- Zartagin batean, oliba-olio birjina estra pixka batekin bakailao papurtua 30 segundoz salteatu, eta, amaieran, fin-fin txikitutako intxaurrak bota. Intxaur gutxi batzuk gorde, platera apaintzeko. Gorde. 3- Ozpin-olioa prestatu oliba-olio birjina estra, zukua eta laranja-birrindura, ozpina eta gatzarekin. Emultsionatu eta gorde. 4- Entsalada zerbitzatuko den erretiluan edo plateretan prestatu oinarria ziazerba freskoekin. 5- Jarri gainean olibak, laranja-atalak eta bakailao epela intxaurrekin, eta ozpin-olioarekin busti. 6- Gainontzeko intxaur txikituekin hautseztatu eta segituan zerbitzatu. Aholkuak: ozpin-olioari gatza botatzean gogoratu bakailaoa gatz-puntuan dagoela.
Entsaladak aukera ona dira barazkiak eta beste elikagai osasungarri batzuk konbinatzeko. Barazkiak gordinik jatean haien onura guztiak aprobetxatzen ditugu, eta beti erabil ditzakegu sasoiko barazkiak. Nutrizio-propietateak. Ziazerbek zuntza, A bitamina, azido folikoa, C bitamina, kaltzioa, burdina eta potasioa dituzte. Bakailaoa kalitatezko proteina-iturria da, gantz gutxi du arrain zuria delako, eta, horrez gain, fosforoa, iodoa, eta landare-jatorriko elikagaiek ez duten B12 bitamina ditu. Errezeta honetako koipeak osasungarriak dira, oliba-olio birjina estra, oliba eta intxaurretan jatorria dutelako.

Ingredientes (4 personas)

  1. -t200 gr ziazerba ( 4 eskutada) n
  2. -t320 gr. bakailao papurtu gazitua (edo gezatua)
  3. -t40gr intxaur azalik gabe eta fin-fin txikituta nn
  4. -t1 laranja ataletan banatuta eta ondo zurituta
  5. -t16 hezurrik gabeko oliba beltzak
  6. -t2 koilarakada oliba-olio birjina estran
  7. -t1 koilarakada laranja-zukun
  8. -t1 koilarakada sagar-ozpinn
  9. -t laranja-birrinduran
  10. -t tomate eta espezia Camargue-ko gatza

sReceta online en: