Arkume-saiheski konfitatuak barbakoa-saltsarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- D'1 a 2 hores
- Precio mitjà
- Precio mitjà
Modo de preparación
Saiheskiak edo txuletak labean konfitatzeko:
Zuritu eta garbitu patatak. Xerra loditan moztu. Estali labeko erretilua oliba-olio birjina estrarekin. Ipini erretiluan saiheskiak edo txuletak, eta inguruan patatak. Bota gatza, piperra eta baratxuri-hautsa.
Koipeztatu saiheski edo txuletak eta patatak ere oliba-olio birjina estrarekin. Egin labean 130ºC-an, gutxi gorabehera 2 orduz. Samur daudela egiaztatu.
Barbakoa-saltsarako:
Xehe-xehe (brunoise erara) moztu baratxuria eta tipula. Zartagin batean erregosi oliba-olio zurrusta txiki batekin (5 minutu inguru). Azukre maskabatua gehitu, eta utzi karamelizatu arte (5 minutu inguru).
Bota gainerako osagaiak: ketchupa, tomate-saltsa, Perrins saltsa, soja-saltsa (gatz gutxikoa), sagar-ozpina, ziapea, eztia eta piperbeltza nahierara. Erregosi 15 minutuz, edo saltsa loditu arte, eta ondoren birrindu.
Amaitzeko eta aurkezteko:
Banan-banan barbakoa-saltsarekin margotu saiheskiak edo txuletak, eta gratinatu gutxi gorabehera 5 minutuz (250ºC). Labetik atera, irauli saiheskiak eta berriz margotu barbakoa-saltsarekin. Gratinatu gutxi gorabehera beste 5 minutuz, eta zerbitzatzeko prest egongo dira. Zerbitzatu platerean patata-xerra batzuekin eta balerianela batzuekin, osagarri gisa. (Balerianelak nahierara gatzozpindu daitezke).
Ingredientes (4 personas)
- Arkumearen saiheski edo txuletetarako:
- 500 g esneko arkumearen saiheski edo txuletak
- 4 Eroski NATUR patata handi
- Lau piperbeltz: berdea, beltza, zuria eta arrosa
- Eroski SELEQTIA Arbequina oliba-olio birjina estra
- Gatza
- Platera osatzeko: balerianelak edo berroak edo askotariko belardun entsaladakn
- .
- Barbakoa-saltsarako:
- 2 baratxuri
- 1/2 Eroski NATUR tipula gozoa
- 30 g azukre maskabatu
- 50 g ketchup
- 50 g tomate-saltsa
- 30 g Lea & Perrins edo Worcestershire sauce
- 30 g gatz gutxiko soja-saltsa
- 30 g sagar-ozpin
- 1 koilara Dijon ziape
- 1 koilara ezti
- Piperbeltza
- Eroski SELEQTIA Arbequina oliba-olio birjina estra
sReceta online en:
