Orburuak ganbekin mikrouhin-labean
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 140 7%
- Azúcares
- 4,8g 5%
- Grasas
- 6g 9%
- Grasas saturadas
- 1g 5%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Mikrouhin-labean erabil daitekeen ontzi batean brunoisse eran (oso xehe) zatitutako baratxuria jarriko dugu oliba-olio birjina apur batekin. Egiten ari denean lurrina ateratzeko zulo batzuk dituen film-plastiko batekin tapatuko dugu eta gehienezko potentzian jarriko dugu 30 segundoz.
Salteatu horretan, orburuak eta ardo zuria gehituko ditugu, eta gehienezko potentzian prestatuko dugu 2 minutuz, film-plastiko batekin estalita.
Ontzia mikrouhin-labetik atera, nahastu, ganbak eta ur-koilarakada batzuetan disolbatutako maizena gehitu, estali eta berriro sartuko dugu mikrouhin-labean gehienezko potentzian 1 minutuz.
Mikrouhin-labetik atera, perrexil oso xehatua gehitu eta atseden hartzen utziko diogu 2 minutuz estalita. Nahastu egingo dugu saltsa lotzeko eta berehala zerbitzatuko dugu.
Orburuak oso zapore bereziko barazkiak dira. Ikuspegi nutrizionaletik azido foliko asko eta potasioa bezalako minerala izateagatik nabarmentzen da, baita zapore mikatz samar bat ematen dioten substantziengatik ere. Errezeta hau ganben nutrienteekin osatzen da, kalitatezko proteina-iturri bada, ez baitu ia koiperik eta, beraz, kaloria gutxi ditu. Eta, azkenik, platerako baratxurien olio errearen ezaugarri onuradunak gehitu behar zaizkio. Plater hau mikrouhin labean prestatzen denez, nutrienteak eta orburuen zaporea hobeto mantenduko dira, ur gehiegi ez denez sortzen, mineralak ezin baitira ur horretan disolbatu.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g orburu-bihotz fresko, orburu garaian, edo kontserban
- 300 g ganba zuritu
- 2 baratxuri-ale
- 10 ml ardo zuri
- 20 ml oliba-olio
- 5 g maizena
- Perrexil-hosto batzuk
- Gatz apur bat
sReceta online en:
