Arroza kubatar erara
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- Precio baix
- Precio baix
- Nutri-score
- kcal
- 417 21%
- Azúcares
- 0,55g 16%
- Grasas
- 12,00g 18%
- Grasas saturadas
- 2,70g 14%
- Sal
- 14,25g 9%
Modo de preparación
Tomate saltsa prestatu oliba-olio birjina estra koilarakada erdiko olio errearekin, baratxuria eta tipula txikituarekin, eta, gorritzen denean, gehitu tomate birrindua, gatzpipertu, eta utzi kozinatzen 20-30 minutuz, loditu arte.
Saltsa prestatzen den bitartean, arroza garbitu eta ur irakinetan gatz pixka batekin egosi, paketearen jarraibideak jarraituz. Ura xurgatzen denean, perrexila hautseztatu eta beroan gorde geroko.
Arroza ia prest dagoenean, zartagin batean olio pixka batekin arrautzak eta bananak prestatu, erditik bitan zabalduta.
Arroza zerbitzatuko dugu tomate saltsa, arrautza eta bananarekin batera.
Klasiko bat kanariar erara. Prestaketa hau kalitate nutrizional handiko platera da eta oso orekatua, gutxi gorabehera plateraren erdia barazkiak dira, laurden bat elikagai proteikoak, eta beste laurdena bihi osoko zereala. Nutrizio-propietateak. Bihi osoko arroza erabiltzean, eduki nutrizional hobearen onurak aurkituko ditugu, proteina, zuntz, bitamina eta mineral gehiago ere, arroz zuriarekin alderatuta. Arrautza eta banana plantxan egiten denez, plateraren kaloria kopurua handitzea saihesten dugu, frijitzearen teknika osasungaitza ekidituz.
Ingredientes (4 personas)
- 240 gramos arroz
- 0.5 litros agua tibia
- 1 pizca sal
- 1 pizca pimienta
- 1 pizca perejil
- 3 dientes ajo
- 4 unidades huevo
- 2 unidades plátano
- 1 cucharada aceite de oliva virgen extra
- 0.5 cebolla
- 500 gramos tomate triturado
sReceta online en:
