Bakailao eta ziazerba gainerreak sukaldeko robotarekin

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
D'1 a 2 hores
Bakailao eta ziazerba gainerreak sukaldeko robotarekin

Descargar

1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Bakailaoa lurrun-erretiluaren beheko azpilean jarriko dugu, apur bat hezetutako landare-paperezko orri baten gainean, eta oliba-olio zurrusta txiki batekin estaliko dugu. Goiko erretiluan ziazerbak jarriko ditugu, ongi xukatu eta gero, eta nahi dugun gatz kantitatearekin eta oliba-olio zurrusta txiki batekin onduko ditugu. Erretilua estali eta gorde egingo dugu. Ura eltzean bota, bakailaoa eta ziazerbak lurrun-erretiluan muntatu, eta 30 minutu programatuko ditugu Lurrun funtzioan. Lurrun-erretilua atera eta gerorako gordeko dugu. Ura kenduko diogu. Txikitutako tipula eta porruak eta baratxuria eltzean botako ditugu, eta bizpahiru alditan sakatuko dugu Birrindu funtzioa. Espatularekin, beherantz bultzatuko ditugu birrintze-zikloen artean ontziaren paretetan pilatu diren hondarrak. 60 g oliba-olio gehitu eta 12 minutuz 120 ºC-tara eta 2. abiaduran kozinatzeko programatuko dugu. Frijitukia gerorako gordeko dugu. Labea 180 °C-tan berotzen jarriko dugu. Eltzea garbitu eta bexamela prestatuko dugu: osagai guztiak bota eta 15 minutuz 3. abiaduran eta 95 °C-tara kozinatzeko programatuko dugu. Lehenago gorde dugun frijitukia, bakailaoa eta ziazerbak gehitu, eta 30 segundoz 4. abiaduran nahastuko dugu guztia. Prestakina laberako erretilu handi batean jarri eta lasto-patata gehituko diogu. Ongailu puntua egokitu, eta espatularekin nahastuko dugu. Prestakina ogi birrinduarekin eta perrexil xehatuarekin estaliko dugu. 20 minutuz (edo gorritu arte) labean erreko dugu.

Ingredientes (11 personas)

  1. 900 g bakailao gatzgabeturik eta izpiturik
  2. 600 g ziazerba (desizoztuak)
  3. 60 g oliba-olio + 2 zurrusta oliba-olio
  4. Gatza nahierara
  5. 1000 g ur
  6. 400 g tipula
  7. 300 g porru
  8. 2 baratxuri-atal
  9. 200 g lasto-patata
  10. 40 g ogi birrindu
  11. 20 g perrexil xehatu
  12. Landare-papera
  13. Bexamela egiteko:
  14. 1500 g esne
  15. 150 g irin (legamiarik gabe)
  16. 120 g gurin
  17. Gatza, piperbeltza eta intxaur muskatua nahierara

sReceta online en: