Barazki menestra epela hegaluze-trontzoarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- Precio baix
- Precio baix
- Nutri-score

- kcal
- 262g 13%
- Azúcares
- 8,57g 10%
- Grasas
- 17,86g 26%
- Grasas saturadas
- 2,99g 15%
- Sal
- 1,05g 18%
Modo de preparación
Atera hegaluzea oliotik eta utzi ondo xukatzen.
Jarri tipula labeko erretiluan eta egosi 190 °C-tan 15 minutuz. Ondoren, gehitu piperrak eta alberjinia eta egosi 15 minutu gehiagoz. Utzi hozten, zuritu eta tiratan moztu.
Moztu kuiatxoa xerratan eta egosi plantxan, hau bero-bero egonik. Gorde.
Albaka hostoak txikitu eta oliba-olioarekin, gatza eta piperbeltzarekin nahastu. Gorde.
Jarri barazki erreak plater baten oinarrian, gehitu kuiatxoa eta gatzatu albaka-olioarekin. Gehitu gainean hegaluze-trontzoak eta zerbitzatu.
Menestra bat prestatzeko beste modu bat, barazkiak labean eginez, nutrizio-edukia hobeto zainduz, ez baita soberako salda sortzen, non mineralak disolbatuta geratzen diren. Platera osatzea bihi soko arroza gehitzea bezain erraza da, adibidez. Nutrizio-propietateak. Barazki-aniztasunak nutrizio-kalitatea handitzen du; izan ere, bitamina eta mineralen aniztasun eta kantitate handia ekarriko du barazki bakoitzak, baita beste substantzia onuragarri batzuk ere, hala nola landareen koloreez arduratzen diren pigmentuak. Hegaluzeak kalitate oneko proteina eta omega 3 gantz kardio-osasungarriak gehitzen dizkio platerari.
Ingredientes (4 personas)
- •tIparraldeko hegaluze pote 1 oliotan (400g)nn
- •tTipula 1n
- •tPiper gorri 1n
- •tPiper berde 1n
- •tAlberjinia 1n
- •tKuiatxo 1n
- •tAlbaka eskukada 1
- n•t40 ml oliba-olion
- •tGatza eta piperbeltza
sReceta online en:
