Bisigua laranja eta eukaliptozko beurre blanc-ekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
Modo de preparación
Bisigua prestatzeko:
Ezkatak kendu bisiguari, eta solomoak aterako dizkiogu, arantzak kenduta.
Laranja eta eukaliptozko beurre blanc prestatzeko:
Zurituko dugu laranja, ahalik eta zuririk gutxien kenduta, eta honen zukua egingo dugu, geroko gordeko dugu. Txalotak zuritu eta laukitxotan zatituko ditugu.
Burruntzali batean ardo zuria urrituko dugu, txalotarekin, laranja-azalarekin eta eukaliptoarekin batera, hasierako bolumenaren 1/3 arte, iragaziko dugu. Sutatik kanpo, gehituko dizkiogu gurin laukitxoak 3 txandatan, barilla batekin emultsionatuz. Gehituko diogu laranja-zukua nahierara eta emango diogu gatz eta piper puntua.
Hornigaiak prestatzeko:
Egosiko ditugu patatak azalarekin uretan gatzarekin 30 min inguru, xukatuko dugu, eta xerratan ebakiko. Zartaginean gurina jarri eta salteatuko ditugu gari-zainzuriak eta ondoren ratte patatak jarriko dizkiogu.
Amaitzeko eta aurkezteko:
Markatuko ditugu zartagin batean olioarekin bisigu-solomoak azalaren aldetik urrekara jarri arte, eta erreko dugu labean 180º-tan 8 min.
Plater batean jarriko dugu bisigu-solomoa eta salteatuko dugu beuirre blanc-ekin, ratte patatak eta zainzuri salteatuak lagun dituela.
sReceta online en:
