Brokolizko risottoa Erronkariko gaztarekin
- 0 View visita
- Región
-
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- Menys de 30 minuts
Modo de preparación
Urtu 25 g gurin zartagin batean olioarekin. Erantsi tipulatxa eta frijitu 5 minutuz. Gehitu brokolia eta salteatu pare bat minutuz.
Bota arroza, jaitsi su ertainera eta joan oilasko-salda beroa pixkanaka txertatzen. Erantsi salda burruntzaliz burruntzali. Eragin eta jarraitu salda eransten. Horrela arroza prest egon arte. Gutxi gora behera, 15/20 minutuz.
Arroza egosi denean, erantsi gainerako gurina eta Erronkariko gazta. Sutatik ateratakoan, eragin. Zerbitzatu bero.
Platera laguntzeko, Erronkariko gazta-kurruskari bat prestatuko dugu. Horretarako, birrindu gazta eta jarri pilatxo batzuk laberako paper baten gainean. Laberatu 180 gradutan 5 minutuz edo urtuta dauden arte, eta utzi sareta batean hozten.
TRESNAK:
- Zartagina
- Ontzia
- Burruntzalia
- Laberako papera
Ingredientes (4 personas)
- 40 g gurin
- 3 koilarakada oliba-olio birjina estra
- 300 g brokoli arraspatu
- 3 tipulatx xehatu
- 1,5 litro oilasko-salda
- 340 g arroz (arborio edo carnaroli)
- 90 g Erronkariko gazta
- Gatza
sReceta online en:
