Hegaluze marinatu eta tipulin entsalada
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- Menys de 30 minuts
- Nutri-score

Modo de preparación
Osagai guztiak kristalezko flasko batean sartu eta marinada prestatu. Flaskoa astindu, osagaiak emultsionatzeko. Gorde.
Aldi berean, ongarria prestatu. Osagai guztiak irabiagailu-ontzira bota eta abrikota txiki-txiki egin, dena ondo nahastu eta emultsionatzen den arte. Gorde.
Hegaluzea 0,5 cm-ko dadotan moztu. Marinada gehitu eta 10-15 bat minutuz hozkailuan sartu.
Abrikotak garbitu eta hezurra kendu. Xaflatan moztu.
Tipulin freskoa zuritu eta xaflatan moztu fin-fin.
Entsalada prestatzeko, ontziaren hondoan kimu berde batzuk zabaltzea nahikoa da. Gero, hegaluze marinatua dadotan, fruta freskoa eta tipulin-xaflak gehitu, lehen prestatutako ongarriarekin gozatu eta sesamo-haziekin hautseztatu.
Entsalada osoa eta osasungarria. Zaporea eta freskotasuna ematen dizkion hegaluze marinatua darama. Nahi izanez gero, abrikota beharrean sasoiko beste fruta batzuk erabil daitezke, brinoia eta muxika, kasu. Nutrizio-propietateak. Hegaluzea arrain urdin mota bat da, eta omega 3 asko izateaz gainera, kalitatezko proteinak, D eta B12 bitaminak eta mineralak ditu, fosforoa eta selenioa, kasu. Errezeta honek gantz kardio-osasungarriak ditu; izan ere, hegaluzeari oliba- eta sesamo-olioak gehitzen dizkiogu. Gainontzeko landare-osagaiek zuntza, hainbat mineral eta bitamina eta substantzia onuragarriak dituzte (fitokimikoak).
Ingredientes (4 personas)
- <strong>Entsaladarako:</strong>
- •t 300 g-ko hegaluze-medailoia. (Aurrez izoztuta egon behar du, gordinik kontsumituko delako)n
- •t4 abrikot puskatan nn
- •t eskutada bat mugurdi freskon
- •t4 eskutada errukula eta barianelan
- •t1 tipulin fresko xaflatan moztuta n
- <strong>Sesamo-haziaknMarinatzeko:</strong>n
- •t2 koilarakada sesamo-olion
- •t6 koilarakada arroz-ozpinn
- •tGatza eta piperrauts eho berria n
- •tLima-birrindura n
- <strong>Ongarria egiteko:</strong>n
- •t4 koilarakada oliba-olio birjina estran
- •t2 koilarakada sagar-ozpinn
- •t1 abrikot heldun
- •tGatza eta piperrauts eho berria
sReceta online en:
