Itsaski-smorrebroda ahuakatearekin eta errefautxoekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- Més de 2 hores

Modo de preparación
Zekale-ogirako:
Zerradun laban batekin, 1,5 cm-ko xerratan ebakiko dugu zekale-ogia.
Otarrainxketarako:
Otarrainxkak zurituko ditugu. Eltzetxo batean ur gazia irakiten jarriko dugu. Sua itzali eta otarrainxkak botako ditugu, bi minutuz mantenduko ditugu, eta ura eta izotza duen bol batean sartuko ditugu. Xukatu, zuritu eta gorde egingo ditugu.
Errefautxo saltsarako:
Errefautxoak birrindu eta kefirra eta tipulin xehe-xehea gehituko ditugu.
Ahuakaterako:
Ahuakateak zuritu, hazia kendu eta xerra finetan ebakiko ditugu.
Galeper-arrautzetarako:
Arrautzak hozkailu kanpoan girotuko ditugu ordu pare batez.
Jarraian ur irakinetan egosiko ditugu, minutu eta erdiz, eta ur hotzetan eta izotzetan hoztuko ditugu.
Ordubetez utziko ditugu hozkailuan, izotzak dituen ur horretan bertan, errazago zuritu daitezen.
AMAITZEKO ETA AURKEZTEKO
Zekale-ogiaren xerran kefirrez eta errefautxoz egindako krema zabalduko dugu eta ahuakate-xerrak, otarrainxkak eta galeper-arrautzak jarriko ditugu gainean.
Amaitzeko, ezamihilu-hosto batzuk ipiniko ditugu belar ukitua emateko.
Ingredientes (4 personas)
- Zekale ogia
- 16 otarrainxka fresko
- 200 ml kefir
- 4 errefautxo
- Gatza
- Tipulin xehea
- 2 ahuakate
- 8 galeper-arrautza
- Ezamihilua
sReceta online en:
