Kiwi-opiltxoak
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- Precio baix
- Precio baix
- Nutri-score
- kcal
- 311 16%
- Azúcares
- 15,60 17%
- Grasas
- 13,02 19%
- Grasas saturadas
- 3,04 15%
- Sal
- 1,11 18%
Modo de preparación
Nahastu irina, azukrea, legamia kimikoa eta gatza kaiku batean. Gorde geroko.
Beste kaiku batean, irabiatu arrautza arinki eta erantsi esnea, olioa eta banilla. Irabiatu dena berriz osagai guztiak ondo integratu arte.
Erantsi osagai lehorrak esnearen nahasketan eta irabiatu apur bat, ore biak integratu arte.
Utzi orea jalkitzen 15 minutuz. Erantsi kubotan edo xerratan moztutako kiwia eta nahastu integratu arte. Koipeztatu zartagin bat ekilore-olio apur batekin eta sukaldeko papera erabiliz, zabaldu olioa zartagin osotik.
Berotu zartagina eta hasi opiltxoak prestatzen, bakoitzerako 2 koilarakada ore jarrita. Opiltxoen gainazalean burbuilak sortzen hasi orduko (2 edo 3 minuturen buruan), eman buelta espatula batekin, eta utzi opiltxoak suan beste minutu batez, beste aldetik egin daitezen. Zerbitzatu berehala, fruta ezberdinekin batera (adibidez, kiwi horia eta berdea), arindutako sirope apur batekin (edo konpota zein marmeladarekin), eta txokolate apur batekin, betiere, % 70 edo gehiagoko kakao-edukiarekin.
Betiko opiltxoen bertsio berri bat, nutrizio-profil hobearekin. Haurrekin prestatzeko eta apaintzeko errezeta bikaina, gosari edo askari moduan hartzeko. Nutrizio-propietateak. Nutriente ugari kontzentratzen dituen neurrizko energia ematen duen prestaketa bat da. Karbohidratoak, oro har osasungarriak diren koipeak eta kalitate handiko proteinak eskaintzen ditu, beraz, gosarirako aukera on bat da. Amarruak. Azukrea (guztia edo parte bat) kanelarekin, banilla-estraktuarekin edo fruitu lehorrekin (datilekin, aranekin) ordezkatu daiteke. Hainbat frutako opiltxoak egin daitezke. Adibidez, platano helduak erabiliz, azukre-kopurua murrizten da. Egokia Arrautza-esne-begetarianoentzat.
Ingredientes (4 personas)
- 150 g bihi osoko olo-irin
- 40 g azukre
- 10 g legamia kimiko
- Gatz apur bat
- 1 arrautza
- 220 ml esne
- 30 g oliba-olio
- 2.5 koilarakadatxo banilla-ore
- 100 g kiwi
- Oliba-olioa, zartagina koipeztatzeko
sReceta online en:
