Kuia eta kuiatxozko espagetiak barazkien bolognar saltsa faltsuarekin.

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
Menys de 30 minuts
Precio baix
Precio baix
Nutri-score

Descargar

kcal
196g 10%
Azúcares
8,08 9%
Grasas
14,5g 20%
Grasas saturadas
2,67g 13%
Sal
0,68g 11%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Jarri oliba-olio birjina estraren zorrotada bat zartagin batean eta erantsi baratxuri zanpatua eta tipula xehatua (brunoise eran), utzi sueztitzen eta gehitu barazkiak gatz eta piperbeltz apur batekin. Barazkiek testura kurruskaria hartu dutenean, erantsi tomate-saltsa eta albaka-hosto bat, eman pare bat buelta, eta gorde. Egin espagetiak kuiarekin eta kuiatxoarekin eta salteatu oliba-olio birjinaren zorrotada batekin. Prest daudenean, zerbitzatu barazkien bolognar saltsa faltsuarekin, oliba beltzen topingarekin eta albaka eta parmesano apur batekin.
Txikientzako errezeta ezin hobea da, dibertigarria, koloretsua eta oso osasuntsua. Haiek ere prestaketan parte hartu ahal izango dute eta gainera, barazkiak haurren dietan sartzeko edo barazki-kopurua areagotzeko modu bikaina da. Lehenengo platera edo plater osoa izan daiteke, proteina osasungarri bat gehituz, adibidez: arrautza egosia, arraina edo oilasko papurtua. Nutrizio-propietateak. Fruten osagai garrantzitsuetako bat fitokimikoak dira, ekintza onuragarria dutenak. Horietako asko, adibidez, barazkiei kolorea ematen dieten pigmentuak dira eta plater koloretsu honetan oso ugariak dira substantzia horiek. Egokia da. Laktobegetarianoentzat.

Ingredientes (4 personas)

  1. 1 kuiatxo eta 1 kuia-zati, zurituta (GUZTIRA, 600 g inguru) n
  2. n1 baratxuri ale 
  3. nn1/2 tipulin, brunoise eran moztuta
  4. nn1/2 piper gorri, brunoise eran moztuta
  5. nn1/2 piper berde, brunoise eran moztuta nn
  6. 1 azenario, brunoise eran moztuta
  7. nn3 gari-zainzuri, kubo txikitan moztuta n
  8. n8 tomate lehor oliotan, kubo txikitan moztuta nn
  9. 4 koilarakada tomate frijitu (80 ml inguru)
  10. nnGatza eta piperbeltza n
  11. n2 zurrusta oliba-olio birjina estra
  12. nn6 oliba beltz xehatu n
  13. nAlbaka nn
  14. 1 koilarakada gazta
  15. Parmesano birrindua 

sReceta online en: