Mandarina-tarta

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
Més de 2 hores
Precio mitjà
Precio mitjà
Nutri-score

Descargar

kcal
448 22%
Azúcares
26,5g 30%
Grasas
31,4g 45%
Grasas saturadas
14,4g 72%
Sal
0,25g 4%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Katilu batean nahastu bi motako irinak, azukre-hautsa, gatza, intxaurrak eta arbendol-irina, nahaste uniformea lortu arte. Bota gurina dadotan moztuta eta landu nahaste pikortsua lortu arte. Bota arrautza eta nahastu orea osatu arte.   Jarri orea irineztatutako azalera batean eta oratuuniformea eta leuna geratu arte.   Bildu film garden batekinetagordehozkailuanordubetez.   Luzatu orea arrabol batekin5 cmlodierako zirkulu bat osatu arte.   Moldea koipeztatu eta orearekin bete, soberan dagoena moztu, estali film gardenarekin eta hozkailuan sartu 30 minutuzgehiagoz.   Estali orea laberatzeko paper batekin, bete moldea laberatzeko mahaspasekin edo lekale lehorrekin, eta sartu labean 20 minutuz 180 º C-ra. Kendu laberatzeko papera eta mahaspasak, eta sartu labean 10minutuzgehiagoz. Gorde.   Gelatina ur hotzetanhidratatu10 minutuz.   Katilu batera bota azukrea, mandarinen birrindura, mandarinen zukua eta arrautzak, eta irabiatu kremahomogeneoa lortu arte. Nahastea kazola batean kozinatu su baxuan, eragiteari utzi gabe, loditzen hasten den arte.   Xukatu gelatina-orriak eta kazo batean kozinatu, disolbatu arte. Kendu kazola sutatik eta bota gurina. Nahastu osagaiek bat egin arte.   Zabaldu krema oinarriaren gainean eta utzi hozkailuan gogortu arte.   Merengea prestatu. Bota arrautza-zuringoak katilu batera hegaxken osagarriarekin eta hasi indar ertainarekin irabiatzen, testura apartsua hartzen hasten den arte..   Gatz pixka bat bota eta jarraitu irabiatzen abiadura ertain-handian.   Azalean uhin txikiak sortzen hasten denean, bota laurden bat azukre eta jarraitu irabiatzen osagai guztiek bat egin arte.   Irabiagailua abiadura handian jarri eta bota azukrea hiru alditan.   Irabiatu merenge distiratsua eta tortortsua lortu arte.   Tamizatuarto-fekulamerengearen gainean, bota ozpina eta irabiatu berriro dena ondo nahastu arte.   Bota merengea tartari, edo nahiago baduzu, erabili pastelgintzako mahuka gustukoen duzun ahokoarekin, eta apaindu.   Sopleteaerabiliurre-kolorea emateko.
Oso tarta freskoa denez, azkenbururako, askaltzeko eta gosaltzeko ere balio diezaguke. baina noizean behin eta kopuru txikian hartu behar da, izan ere, azukre eta gantz ase asko ditu eta, beraz, energia dezente ematen du.    Etxean eginez gero nutrizioaren ikuspegitik zertxobait hobeagotu dezakegu, osagai onenak aukeratuta edo osasungarriagoak diren beste batzuekin ordezkatuta. Adibidez: bihi osoko irinak, azukrearen ordez datilak edo aran lehor irabiatuak eta gurinaren ordez oliba-olio suabea erabil ditzakegu. Eta, aparte, fruta gehitzen badiogu, nutrizioaren ikuspegitik onurak gehituko dizkiogu eta tarta-anoa murriztuko dugu. 

Ingredientes (10 personas)

  1. <strong>Orea egiteko</strong>n
  2. -50 g espelta-irin n
  3. -50 g bihi osoko zekale-irin
  4. -30 g makadamiako intxaur txikitu n
  5. -20 g arbendol-irin
  6. -50 g azukre-hauts n
  7. -80 g gurin hotza dadotan moztuta
  8. -1 arrautza ertaina nn
  9. -Gatz pixka bat. n
  10.  
  11. <strong>Mandarinen krema egiteko</strong>
  12. -100 ml mandarina-zuku n
  13. -Bi mandarinen birrindura
  14. -150 g azukre n
  15. -3 arrautza n
  16. -2 gelatina-orri
  17. -150 g gurin.
  18.  
  19. <strong>Merengearekin apaindu</strong>
  20. -112 ml arrautza-zuringo nn
  21. -160 g azukre n
  22. -1 koilaratxokada arto-fekula nn
  23. -½ koilaratxokada ozpin n
  24. -Gatz pixka bat.

sReceta online en: