Oilasko eta barazki bolak

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Nutri-score

Descargar

kcal
308 15%
Azúcares
9,13g 10%
Grasas
12,4g 18%
Grasas saturadas
2,47g 12%
Sal
0,80g 13%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Berotu labea 180 gradutan goitik eta behetik.  Txikitu oilasko-paparra birringailuan ore bat lortu arte.  Txikitu tipulina, baratxuria eta azenarioa, eta jarri dena sueztitzen gatzarekin eta 2 koilarakada oliba-olio birjina estrarekin. Barazkiak bigundu orduko, atera sutatik eta itxaron epel dauden arte. Orduan, erantsi espeziak, birrindutako oilasko-paparra eta arrautza (eta baita sagar arraspatua ere, halakorik erabiliz gero). Nahastu ondo eta egin bolatxoak.  Pasatu bolatxoak ogi birrindutan eta eraman laberako erretilu batera.  Laberatu, gutxi gora behera, 20 minutuz.   Tomate-saltsa egiteko jarri olioa, tipula, azenarioa eta tomate xehatua zartagin batean eta utzi su ertainetan 15 minutuz. Atera sutatik, birrindu eta eraman berriz zartaginera.  Erantsi bolak eta utzi epeltzen 4 minutu inguruz
Umeei, oro har, asko gustatzen zaizkie haragi-bolak; are gehiago, bolatxoak haiek osatzen badituzte.  Nutrizio-propietateak. Errezeta honek kalitate oneko proteina ugari eta koipe gutxi dauzka. Gainera, barazkiek zuntza eransten diote, nutrizio-profila are gehiago hobetuz.  Bazenekien…? Plater oso bat egiteko, bihi osoko arroz apur bat erantsi besterik ez duzu.  Amarrua: erantsi usain-belarrak tomate-saltsan, umeentzat "pasta edo pizzaren zaporea" izan dezan. 

Ingredientes (4 personas)

  1. 500 g oilasko-papar
  2. 1 koilarakadatxo ezkai
  3. 1 koilarakadatxo oregano
  4. 1 koilarakadatxo erromero
  5. 1 tipulin
  6. 1 azenario
  7. 2 baratxuri-ale
  8. 2 koilarakada oliba-olio birjina estra
  9. 1 arrautza
  10. 1/2 sagar arraspatu
  11. 40g ogi birrindu
  12. Gatza
  13.  n
  14. <b>Tomate eta albaka saltsa egiteko:</b>
  15. 1 tipula, brunoise eran moztuta
  16. 1 azenario, zati oso txikitan moztuta
  17. 1 poto tomate xehatu (400 g)
  18. 1/2 koilarakada oliba-olio birjina estra
  19. Gatz eta piperbeltz eho berria
  20. Albaka freskoa

sReceta online en: