Tomate-zopa mina txirlekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- Menys de 30 minuts
- Precio mitjà
- Precio mitjà
- Nutri-score

- kcal
- 225 11%
- Azúcares
- 4,4 5%
- Grasas
- 12,4 18%
- Grasas saturadas
- 7,0 35%
- Sal
- 0,5 9%
Modo de preparación
Jarri kazola bat su ertainean bi koilarakadatxo oliba-olio birjina estrarekin eta erantsi fin txikitutako tipulina, baratxuria eta piparrak.
Osagaiak gorritu orduko, gehitu tomate birrindua, kaiena-hautsa eta kumino-hautsa. Utzi sueztitzen 5 minutuz.
Tomatea egiten den bitartean, jarri zartagin bat suan txirlekin eta 200 ml urekin eta itxaron txirlak zabaldu arte. Kendu txirlak sutik eta gorde. Iragazi horien salda eta erantsi tomate-zopan.
Birrindu prestakina eta erantsi koko-esnea. Testura egokia lortzeko beharrezkoa bada, gehitu ur-soberakina.
Bota gatza eta piperbeltza eta erantsi zabaldu diren txirlak eta lima-zukua.
Egosi noodleak paketearen jarraibideek ezarritako denboran, baina minutu bat kenduta. Prest daudenean, xukatu eta erantsi zopan.
Zerbitzatzeko, estali martorri xehatu ugarirekin, lima-birrindurarekin eta pipermin- edo pipar-xerrekin
Eguraldi hotza iristen denean, gure otorduetarako aukera oso erakargarria izaten dira zopak. Errezeta honetan aurkeztutakoa, gainera, oso originala da, kolore bizia izateaz gain, noodleekin egiten delako, eta ukitu mina eta koko-ñabardurak dituelako. Zopa arruntek baino kaloria gehiago ditu, koko-esneak koipe kopuru handiagoa ematen diolako. Bazenekien…? Landare-jatorrikoa bada ere, kokoak koipe aseen kopuru handia dauka (% 80).
Ingredientes (4 personas)
- 1 tomate-lata (natural birrindua, 400 ml.) n
- n1/2 tipulin (brunoisse eran moztuta)
- nn1 baratxuri-ale
- nn2 pipar n
- n2 koilarakada oliba-olio birjina estra n
- n½ koilarakadatxo kaiena-hauts
- nn1 1/2 koilarakadatxo kumino-hauts
- nn16 txirla
- nn400 ml ur nn
- 120 ml koko-esne
- nn90 g noodle nn
- 1 martorri-sorta nn
- Lima baten zukua eta birrindura nn
- Gatza eta piperbeltza
sReceta online en:
