Txahal-xerrak ziape-saltsarekin eta kukulu onduekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

Modo de preparación
Ziape-saltsa egiteko, moztu txalota brunoise eran eta sueztitu zartagin batean oliba-olio birjina estra apur batekin. Gehitu ardo zuria eta itxaron alkohola lurrundu arte. Gehitu lurrundutako esnea eta ziapea, eta utzi loditzen. Azkenik, bota erromero fresko eta piperbeltz apur bat.
Garbitu eta moztu kukuluak. Gorde
Jarri oliba-olio birjina estra apur bat plantxa batean eta erre txahal-xerrak nahi duzun puntuan. Ondoren, bota gatza eta piperbeltza.
Zerbitzatu xerrak ziape-saltsarekin eta olio, ozpin eta gatzarekin ondutako kukuluekin lagunduta.
Galiziako txahalak AGB zigilua dauka (Adierazpen Geografiko Babestua). Modu horretan egiaztatzen da animalia Galiziako lurraldean jaio eta hazi dela, eta bertan gizendu, hil eta zatikatu dutela. Nutrizio-propietateak. Txahal-xerra, haragi gorria izan arren, zatirik gihartsuenetako bat da. Gutxi gora behera, % 3ko koipe edukia dauka eta kalitate handiko proteinak eskaintzen dizkigu. Kasu honetan, esnearekin egindako ziape-saltsa batekin lagunduko dugu eta horrela, proteinak eta kaltzioa erantsiko dizkiogu. Kukuluekin, barazki-errazio bat gehituko diegu nutrizio-propietateei eta, gordin kontsumituko ditugunez, ez diegu bitaminarik kenduko. Amarrua. Gehitu gatza haragia kozinatu bezain laster; horrela, ur gutxiago galdu eta mamitsuago geratuko da.
Ingredientes (4 personas)
- -t4 Galiziako txahal-xerra n
- -tZurrutada bat oliba-olio birjina estrann
- -tGatza n
- <strong>Ziape-saltsa egiteko:</strong>n
- -tZurrutada bat oliba-olio birjina estran
- -tTxalota bat n
- -tBaso bat ardo zurin
- -t200 gr. lurrundutako esnen
- -t100 gr. ziape zahar n
- -tErromero freskoan
- -tPiperbeltz birrindu berrian
- <strong>Kukulu onduak:</strong>n
- -t3 kukulunn
- -t2 koilarakada oliba-olio birjina estran
- -tKoilarakada bat sagar-ozpinn
- -tGatza n
- -tPiperbeltz birrindu berria
sReceta online en:
