Txerri-solomoa aranez beteta sukaldeko robotarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

Modo de preparación
Txerri-solomoa irekiko dugu erditik (guztiz bereizi gabe) labana zorrotz batekin. Gatza botako diogu. piperbeltza, oliba-olioa, elar lehorra eta berakatza hauts eginda. Ondo bustiko dugu haragia ongailuekin. Aranak zabalduko ditugu solomoaren gainean eta biribilkatu egingo dugu ondo estututa. Bilkaria sukaldeko hariarekin lotuko dugu. Lurrun-azpilean jarriko dugu eta gerorako gordeko.
Patatak zati txikietan moztu. Saskian jarriko ditugu eta gatz larria bota. Gerorako gordeko ditugu.
Osagai-ontzira botako dugu tipula laurdenkatua, berakatz aleak, azenarioa zatituta, tomateak, oliba-olioa, ura eta haragi-salda.
Sartuko dugu saskia patatekin, muntatuko dugu lurrun-azpila eta programatuko dugu 60 minutu honela Lurrun Funtzioa.
Denbora amaitzen denean, egiaztatuko dugu ea txerri-solomoa egosita dagoen, eta beharrezkoa bada, beste minutu batzuk programatuko ditugu abiadura eta tenperatura berean (kasu horretan, egiaztatuko dugu ea beharrezkoa den ura gehitzea urari, prestatutakoa gehiegi lehor ez dadin).
Alde batera jarriko dugu saskia espatularekin eta gero erabiltzeko gordeko dugu. Jarriko dugu tapa ontzi neurtzailea blokeatuta eta txikituko dugu saltsa 15 segundo honela abiadura 7 Saltsa jasoko dugu eta gero erabiltzeko utziko.
Osagai-ontzia garbitu gabe, osagarri irabiagailua jarriko dugu hortzean. Botako ditugu patatak, esnea eta gurina, emango diogu piperrautsa eta intxaur muskatua eta programatuko dugu 30 segundo a abiadura 4. Egokituko ditugu ongailuak eta guztiari eragingo diogu espatularekin.
Solomoa xerratan ebakiko dugu eta zerbitzatuko pure eta saltsarekin.
Oharra: Solomoa egosteko denbora piezaren tamaina eta lodieraren araberakoa da. Solomo ez hain lodia hartu behar dugu lehenago presta dadin.
Ingredientes (6 personas)
- txerri-solomo1 (1 kg) n
- Gatza nahierara n
- Piperbeltza nahierara n
- txorrotara 1 oliba-olio gozatzekoa n
- Elar lehorra nahierara n
- Berakatza hauts eginda nahierara n
- 250 g aran zimel (hezurrik gabe) n
- 750 g patata n
- 300 g tipula n
- 2 berakatz ale n
- 100 g azenario n
- tomate 1
- 25 g oliba-olio n
- 600 g ur n
- pastilla 1 haragi-salda n
- 30 g esne n
- 30 g gurin n
- Intxaur muskatua n
- Sukaldeko haria (behar hainbat)
sReceta online en:
