Zapoa curry saltsan sukaldeko robotarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

Modo de preparación
Zapoa lurrun-erretiluan jarriko dugu, zatitan moztuta, eta gatzarekin ondu eta oliba-olioa kantitatearen erdia botako diogu gainetik. Gerorako gordeko dugu.
Eltzera botako ditugu baratxuri-atalak, jengibrea, tipula laurdenetan ebakita eta xehatutako azenarioa eta piper gorria, eta behin edo bitan sakatuko dugu Birrindu funtzioa. Espatularekin, eltzearen paretetan geratu diren hondarrak jaitsiko ditugu.
Gainerako oliba-olioa bota (20 g) eta 15 minutuz
120 ºC-ra eta 3. abiaduran kozinatzeko programatuko dugu, Alderantzizko Biraketa moduan.
Tomatea zatitan, sagarra (hazirik gabe) eta patatak zurituta eta zati txikitan gehituko ditugu, nahi dugun bezala gatz-piperreztatuko dugu, eta currya, kuminoa, koko-esnea eta arrain-salda botako dizkiogu.
Lurrun-erretilua ontziaren gainean jarri eta 30 minutuz Lurrun funtzioan kozinatzeko programatuko dugu. Kontuz, erretiluaren tapa ireki, arraina eginda dagoen begiratu eta, beharrezkoa bada, minutu batzuk gehiago programatuko ditugu funtzio berean.
Erretilua atera eta itxitako erretiluan utziko dugu zapoa gerorako.
Edalontziaren tapa ireki eta espatularekin xaflaren azpian metatutako zatiak askatuko ditugu. Ondoren, minutu bat programatuko dugu 6. abiaduran.
Zapoa saltsarekin batera zerbitzatuko dugu, gainetik martorri xehatua bota eta gero.
Basmati arrozarekin osatuko dugu.
Ingredientes (8 personas)
- 1 kg zapo fresko
- Gatza nahierara
- 40 g oliba-olio
- 4 baratxuri-atal
- 10 g jengibre
- 300 g tipula
- 100 g azenario
- 200 g piper gorri
- 300 g tomate
- 1 sagar
- 800 g patata
- Piperbeltza nahierara
- 10 g curry
- 1 koilaratxo kumino
- 100 g koko-esne
- 600 g arrain-salda
- Martorri xehatua nahierara
sReceta online en:
