Card amb sofregit d’all i pernil
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 227 11%
- Azúcares
- 5,6g 6%
- Grasas
- 7g 10%
- Grasas saturadas
- 2g 11%
- Sal
- 1g 16%
Modo de preparación
Netegem perfectament els cards; si cal els pelem amb un pelador de verdura fins a deixar només la part més tendra de la tija.
Un cop rentats, els tallem a trossos regulars de 5 per 5 centímetres i els introduïm en aigua bullent amb sal.
En aquesta aigua de cocció diluïm una cullerada de farina, el suc de llimona i sal (la llimona i la farina serveixen perquè no s'oxidi i s'ennegreixi el card durant la cocció).
Un cop tendre el card, el traiem del brou de cocció, l'escorrem i el reservem.
En una cassola de fang posem a escalfar l'all amb l'oli i, quan comenci a escalfar-se, hi afegim el pernil serrà trossejat a dauets. A continuació, hi afegim el julivert picat i immediatament sense que es cremi el julivert, una cullerada de farina i remenem ràpidament el refregit.
Barregem el card cuit amb el refregit a la cassola i hi afegim un got de vi blanc i un got d'aigua.
Deixem que bulli el conjunt durant 10 minuts, hi posem el punt de sal i ho servim a la mateixa cassola de fang o en plats individuals preescalfats al forn perquè el card no quedi fred.
El card és una verdura de sabor lleugerament amarg i textura molt característica. És bona font de vitamines i minerals, així com de substàncies amb acció antioxidant, grans aliades de la salut. A més, gràcies al fet que l'aigua n'és el principal component, gairebé no conté calories, de manera que resulta un aliment perfecte per a persones que duen a terme una dieta de control de pes. Per acompanyar al card s'elabora un sofregit d'all i pernil que, a més de donar al plat un sabor i aspecte molt agradables, fa que n'augmenti una mica el contingut proteic i gras gràcies a la presència del pernil.
Ingredientes (4 personas)
- 800 g de card
- 2 grans d'all
- 200 g de pernil serrà
- 40 ml d'oli d'oliva
- 200 ml de vi blanc
- 200 ml d'aigua
- 20 g de farina
- 50 ml de suc de llimona
- Una mica de sal
- Julivert
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
