Marrubi-tarta mamitua
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- Precio mitjà
- Precio mitjà
- Nutri-score

- kcal
- 230 11%
- Azúcares
- 16,9g 19%
- Grasas
- 11,8g 17%
- Grasas saturadas
- 4,24g 21%
- Sal
- 0,21g 3%
Modo de preparación
Berotu labea 170 gradutan goitik eta behetik. Estali laberako paperez 20 cm-ko oinarria duen molde desmoldagarri bat.
Sartu tartaren oinarria egiteko osagaiak sukaldeko robotean osagaien zerrendaren ordenari jarraikiz eta birrindu papurrak lortu arte. Nahastu urtutako gurinarekin eta bota nahasketa moldean, oinarria eta ertzak estaliz.
Labekatu galleta-oinarria 12-15 minutuz. Atera labetik eta utzi hozten.
Txikitu 175 g marrubi agabe-jarabearekin, pure fin bat lortu arte. Gorde geroko
Urtu mami-zorroa 250 ml esnetan
Berotu gainerako esnea kazola batean. Irakiten hasi orduko, erantsi mami-prestakina eta jarri berriz irakiten, etengabe eragiten duzun bitartean.
Kendu sutatik, erantsi birrindutako marrubiak eta nahasketa epel dagoenean, bota moldera. Sartu hozkailuan, mamitu arte.
Zerbitzatzeko, garbitu ondo eta moztu gainerako marrubiak, eta apaindu tarta
Nutrizio-aldetik, aukeratutako osagaiak kontuan hartuta, kalitate oneko postre bat eskaintzen digu errezeta honek. Izan ere, bihi osoko lekale-irina, datilak (azukrearen ordez) eta fruta ditu osagai nagusitzat. Amarrua. Jarabea gozotasun-ukitua emateko erabiltzen da. Dena den, jarabe-kopurua murritz daiteke, marrubiak zenbat eta helduagoak izan gozoagoak direlako. Egokia begetarianoentzat. Gainera, behi-esnearen ordez azukrerik gabeko landare-edari bat eta gurinaren ordez oliba-olioa erabiliz gero, beganoentzat ere egokia izan daiteke
Ingredientes (8 personas)
- <b>Oinarria egiteko:</b>
- 90 g bihi osoko olo-irin
- 60 g almendra-irin
- 100 g datil (hezurrik gabe)
- Gatz apur bat
- 45 g gurin (urtuta, papurrak trinkotzeko)
- <b>Betegarria prestatzeko:</b>n
- 500 ml esne
- 1 zorro mami
- 175 g marrubi (birrintzeko)
- 35 g agabe-jarabe
- n
- <b>Topping-erako:</b>n
- Marrubiak (apaintzeko)
- Menda freskoan
sReceta online en:
