Musaka vexetal
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

- kcal
- 500 25%
- Azúcares
- 10g 11%
- Grasas
- 31g 44%
- Grasas saturadas
- 16g 81%
- Sal
- 1g 16%
Modo de preparación
Lavar, limpar e cortar as berenxenas en rodas de 1 cm de grosor. Somerxer en abundante auga con sal mentres se segue coa preparación da musaka.
Nunha cazarola, quentar o aceite de oliva virxe extra e sofritir a cebola picada ata que quede transparente.
Engadir a pataca cocida esmiuzada e sofritir durante 10 minutos xunto coa cebola.
Engadir o tomate, o allo picado, a folla de loureiro, sal e pementa, e deixar ferver durante uns 45 minutos a lume lento.
Mentres tanto, preparar a bechamel: quentar o leite nun cazo. Derreter a manteiga noutro recipiente a lume lento e, sen deixar de remover con varas, botar a fariña, deixando que se doure durante un par de segundos. Inmediatamente, engadir pouco a pouco o leite quente sen deixar de remover nin un momento. A lume lento, e sen deixar de remover, agardaremos a que a mestura espese, sen que chegue a ferver, e retirarémola do lume. Engadir o ovo e parte do queixo relado (2/3 máis ou menos) e bater ata que quede ben mesturado. Reservar.
Escorrer as rodas de berenxena, pasalas por fariña e fritir en abundante aceite quente. Nunha fonte de forno, rectangular, colocar unha capa de berenxenas e sazonar con sal e pementa. Cubrir coa mestura de verduras e pataca e estender por enriba o resto das berenxenas, sazonando de novo con sal e pementa. Recubrir coa salsa bechamel e, por último, botar o resto do queixo relado. Cociñar a lume forte durante uns 30 minutos. Deixar que se arrefríe un pouco e cortar en anacos cadrados.
É unha receita moi completa (verdura, lácteos, patacas, ovo...), e para incluíla nun menú "ordinario" de 1º e 2º pode resultar algo calórica para a maior parte das persoas, pero resulta moi interesante como prato único, ou para tomala cun acompañamento de ensaladas, e froita de sobremesa. A maior parte das propiedades nutricionais achéganas as verduras e os lácteos, e aínda que é verdade que estes últimos dotan o prato dunha cantidade bastante alta de graxa que ademais é graxa saturada, hoxe en día sábese que a graxa láctea non ten as mesmas consecuencias prexudiciais que a graxa saturada das carnes vermellas e procesadas, polo efecto doutros compoñentes que conteñen os lácteos. Igualmente, hai que ter en conta o efecto que pode ter a fibra, neste caso das verduras e patacas, na absorción dos nutrientes, xa que parte destes quedan "atrapados" pola fibra e polo tanto non serán asimilados polo corpo (por exemplo, parte das graxas, co que non sumaremos esas calorías.). En definitiva, trátase dunha receita que perfectamente pode ter cabida nunha alimentación equilibrada e saudable e que resulta moi apetecible en días fríos. Unha maneira diferente de comer verduras, pero moi mediterránea, xa que é unha receita tradicional grega.
Ingredientes (4 personas)
- 2 berenxenas
- 150 g de patacas
- 100 g de tomate natural triturado
- 10 ml de aceite de oliva virxe
- 100 g de cebola
- Unha folla de loureiro
- 2 dentes de allo
- 190 g de queixo parmesano relado
- 50 g de fariña
- 300 ml de leite enteiro
- 50 g de manteiga
- 1 ovo
- Un pouco de sal, pementa e noz moscada
sReceta online en:
