Arabako ardoan eta lemon curden marinatutako marrubien triflea
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- Nutri-score

- kcal
- 612 31%
- Azúcares
- 56,3g 63%
- Grasas
- 26,6g 38%
- Grasas saturadas
- 12,8g 64%
- Sal
- 0,22g 4%
Modo de preparación
Marrubiak marinatuko ditugu Arabako Errioxako ardo beltzean, laranja-zukuan eta azukre pixka batean ordubetez.
Ontzitxoetan marrubi koilarakada bat jarriko dugu marinatutako zukua, txikitutako galletak, lemon curd koilarakada bat, fruitu gorriak, harrotutako esne-gaina, galletak eta menda apur batekin.
Lemon curd egiteko:
Bi limoiren azala birrinduko dugu, lau limoien zukua egin eta iragazi egingo dugu zukua.
Katilu batean limoi zukua, arto-irina, limoi-birrindura, arrautza-gorringoak eta azukrea jarriko ditugu.
Dena loditutakoan su beroan jarriko dugu eta etengabe eragingo diogu kremaren ehundura lortu arte (7-10 minutu behar dira horretarako).
Sutatik kendu eta hozkailuan sartuko dugu estalita, zerbitzatu arte.
Ingredientes (4 personas)
- - 250 g marrubi
- - 150 g mugurdi
- - 150 g ahabi
- - 150 g harrotzeko esne-gain
- - Gurinezko galleta txikituta
- - 300 ml laranja-zuku
- - 40 g azukre
- - Menda orri batzuk
- - Lemon curd:
- - 4 limoi (250 ml zuku)
- - Litro erdi ur
- - 3 arrautza-gorringo
- - 100 g azukre
- - 100 g arto-irin
sReceta online en:
