Izokina plantxan bruselazekin eta laranjaz eta jengibrez ondutako arrozarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- Més de 2 hores

Modo de preparación
Jarri bihi osoko arroza beratzen 2 orduz, arinago egosi ahal izateko.
Bota koilarakada bat oliba-olio zartagin batean eta jarri tipulina sueztitzen. Biguntzen denean, erantsi baratxuria eta utzi suan minutu batez. Gehitu arroza eta arin frijitu.Erantsi
aldez aurretik berotutako ura eta laranja-zukua, laranjaren birrindurarekin eta jengibre-xerrekin batera. Utzi arroza egosten testura samurra hartu arte.
Zerbitzatu aurretik, kendu jengibre-
xerrak. Garbitu eta zatitu erditik bruselazak, kanpoko geruza kenduta.
Egosi bruselaza garbiak lurrunetan 2 minutuz eta xukatu ondo.
Jarri zartagin bat suan oliba-olio birjina estraren koilarakada batekin. Erantsi bruselazak eta frijitu testura samurra hartu arte.
Erantsi soja-saltsa eta sesamo-haziak eta nahastu ondo. Gorde geroko.
Frijitu izokin-trontzoak plantxan oliba-olio birjina estraren hari batekin eta eman gatza eta piperbeltza.
Zerbitzatzeko, egin arroz-ohe bat eta horren gainean, jarri izokin-trontzoak eta bruselazak haien zukuarekin.
Errezeta honek nutrizio-profil osoa eta interesgarria dauka: proteina osasuntsuak, barazkiak eta bihi osoko zerealak. Eta menu honi amaiera bikaina emateko, aukera ezin hobea da frutazko azkenburuko bat. Nutrizio-propietateak. Nutrizio-eduki oneko plater bat da, kalitatezko proteinekin, koipe kardio-osasungarriekin, bihi osoko karbohidrato konplexuekin, zuntzarekin eta bitamina eta mineralen eduki nabarmenarekin. Azken horien artean, D, E eta C bitaminak, B multzoko bitaminak, azido folikoa, potasioa, fosforoa, selenioa eta zinka ditugu.
Ingredientes (4 personas)
- 2 izokin-trontzo (500g inguru) n
- n12 bruselaza n
- n1 koilarakada soja-saltsa (gatz gutxikoa)
- nn2 koilarakadatxo sesamo-hazi n
- n2 koilarakada oliba-olio birjina estra + hari bat oliba-olio birjina estra (izokinerako)
- nn1/2 tipulin (brunoise eran xehatuta) n
- n 1 baratxuri-ale (zukututa)
- nn1 katilu bihi osoko arroz (200 g inguru) nn
- 1 katilu laranja-zuku n
- n1 katilu ur (edo gehiago, arrozak eskatzen duenaren arabera)
- Laranja-birrindura nn
- 2 jengibre-xerra nn
- Gatza eta piperbeltza
sReceta online en:
