Amanida de soja, albercocs, raïm i blat de moro sobre fulles de ruca

  • Primer plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Amanida de soja, albercocs, raïm i blat de moro sobre fulles de ruca

Descargar

kcal
394 20%
Azúcares
16g 18%
Grasas
24g 35%
Grasas saturadas
4g 18%
Sal
0,4g 7%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Fem coure la soja en aigua bullint, durant 40 minuts a foc suau o fins que estigui tendra, amb una ceba sencera partida per la meitat. Refresquem i escorrem la soja sota el raig d'aigua freda amb l'ajuda d'un colador. Pelem els albercocs i els raïms i en traiem el pinyol. Després els trossegem. Ho barregem amb molta cura amb el blat de moro dolç, i hi afegim la soja cuita. Ho amanim amb una vinagreta elaborada amb l'oli d'oliva, el vinagre i la sal. Ho servim, acompanyant el preparat amb unes fulles de ruca.
Aquest tipus d'amanides són una opció excel·lent per consumir llegums a l'estiu. A més podem prendre-la com a plat únic ja que incorporen fruites (com en aquest cas) i/o verdures al mateix temps, sense necessitat d'incloure un segon plat de carn o peix. La soja, com a llegum que és, resulta un aliment molt complet i nutritiu, conté una bona quantitat de proteïnes i hidrats de carboni, a més de fibra, vitamines i minerals. El seu elevat contingut en proteïnes, superior al de la carn, fa de la soja una font proteica vegetal de gran interès nutricional. Les fruites que s'afegeixen aportaran més fibra, vitamines i minerals. I, encara que aportin sucre, cal recordar que el sucre (fructosa) contingut de manera natural en la fruita no té els perjudicis del sucre afegit en els aliments processats, a causa de la resta de nutrients (fibra, fitoquímics...) que acompanya la fructosa en les fruites. Una bona recepta que a més aprofita d'una manera original la fruita fresca de la temporada d'estiu.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 240 g de soja seca (llegum)
  2. 50 g de ruca
  3. 200 g d'albercocs
  4. 200 g de raïm blanc
  5. 10 g de blat de moro en conserva
  6. 60 ml d'oli d'oliva
  7. 20 ml de vinagre de sidra
  8. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/