Amanida de tomàquet, préssec i cogombre amb vinagreta de confitats
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 178 9%
- Azúcares
- 6,6g 7%
- Grasas
- 16g 23%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Netegem els cogombres, els pelem i els tallem a rodanxes.
Pelem el préssec i el tallem a làmines fines.
Rentem el tomàquet i tallem a grills.
Per a la vinagreta barregem els confitats tallats ben petits amb l'oli d'oliva, el suc de llimona, el vinagre balsàmic i la sal.
Col·loquem les rodanxes de cogombre, els grills de tomàquet tot fred acabat de treure de la nevera i ho amanim amb la vinagreta d'adobats.
Ho decorem amb el préssec i ho servim al moment.
El tomàquet és una hortalissa rica en vitamines, minerals i altres substàncies amb funcions antioxidants com ara el licopè, que és el pigment que li dona el color vermell. En aquesta recepta, el tomàquet comparteix protagonisme amb el cogombre, caracteritzat per un valor energètic escàs a causa de la seva abundància d'aigua, i també amb el préssec, fruita de temporada, i en aquest mes destaca el préssec de Calanda. Per tant, segons els ingredients i les seves propietats nutritives, és un plat refrescant, saborós, baix en calories i molt nutritiu, especialment indicat per als mesos d’estiu. I a més resulta molt original per l’amaniment amb una vinagreta de confitats.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de cogombre
- 1 préssec
- 1 tomàquet
- 15 g d'olives
- 15 g de cebetes en vinagre
- 20 g de cogombrets en vinagre
- 60 ml d'oli d'oliva
- 10 ml de suc de llimona
- 10 ml de vinagre balsàmic
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
